| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rozvádíme se aneb k čemu je dobré rozvodové poradenství?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 
helena 6
  • 
21.10.2008 17:32:56
Můj dlouholetý kamarád se nyní rozvádí. Po jedenácti letech manželství a osmiletech výchovy dvojčat. Rozhodli se po vzájemné dohodě využít podobnou poradnu. Chodí tam oba současně i děti. Dohodli se na rozumné výši výživného, rozdělení majetku i způsobu pečování o děti. Bohužel jediné, čeho se nezbaví je fakt, že děti po každé, když jdou k psychologovi (do poradny) povídají, že chtějí tátu domů.. :-( Kdykoliv se zeptají, zda někde bude táta a mamka odpoví ne, tak se jedno z dětí nebo obě rozbrečí. Trápí to oba rodiče, ale zase na druhou stranu je důvodem možná fakt, že tak dobře maskovali své problémy sami před sebou, že to zamaskovali i před dětmi a ty opravdu nyní nevidí jediný důvod proč tatínek odešel.
Na druhou stranu, tito manželé by se určitě dohodli i bez poradny. On o děti stojí a ona je rozumná žena, že ač opouštěná, vidí, že čím více problémů bude dělat, tím to bude horší pro děti ne pro nej.
Kdyby nechtěli jeden nebo druhý, asi by se nedohodli. Poradna to jen zjednodušila, je tam neutrálně.
pp81
21.10.2008 11:13:48
Jsem také rozvedená, vztah nefungoval a i přesto všechno, že na nás manžel kašlal a nechoval se k nám hezky, mi na něm záleželo. Chtěla jsem vše vyřešit po dobrém, dohodou a byla jsem vstřícná, ještě jsem se mu snažila pomáhat zařídit věci. Potom se ale do toho vložila matka, protože co by si lidi řekli, že mu odešla žena a již rok a půl jsem terčem pomluv, útoků, vydírání. Nechala jsem mu téměř všechno za nic, nevzala jsem si ani polovinu toho, co jsem sama za tu dobu vydělala a vložila s nadějí, že budu mít klid. Opak byl pravdou a dnes kdybych se měla rozhodovat znovu, tak už bych si naivně nemyslela, že je možné se při rozchodu rozumně dohodnout, já na to doplatila. Záleží vždy na zúčastněných stranách, ale někdy to po dobrém prostě nejde, i když se snažíte ze všech sil.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.