| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak vybrat cyklosedačku?

Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]
12.8.2008 22:56:42
Měla bych zájem o sedačku na kolo-dopředu. Znáte nějaké dobré stránky, ze kterých bych ji mohla objednat???Na kolo Author. Děkuji
Jitka - autorka
  • 
24.7.2008 19:17:11
Ještě jednou všem díky za tipy a rady.

Nakonec jsme se rozhodli pro sedačku zn. AUTHOR ABS-Boodie Mdr/Orn. Cenově dostupná, samonosná, nebo na nosič, 3-bodový popruh, nastavitelná výška jak opěrek pro nohy, tak i popruhů, bezpečnostní přezka (k rozepnutí je třeba obou rukou), opěradlo v horní části vyhnuté ven, aby se vešla přilba, lehoučká (nemusím tedy kromě dítěte vláčet ještě další zbytečná kila v sedačce).

Jo a dělá se i polohovací (je dražší), ale protože nepřekpokládám cesty delší než 30 minut, tak mi to přišlo celkem zbytečné.
  • 
19.7.2008 20:51:43
Prosím vás nevíte jak sehnat dětskou přilbu pro roční dítě?Dcerka je drobná a obvod hlavy má jen 45 cm všude jsem našla až od 48 tak nevím jak ji vézt na sedačce bez přilby.díky
Karson
15.7.2008 14:26:20
Mám sedačku dopředu (italská OK baby), vozím v ní dceru od cca 1,5 roku dosud (3 roky), příští sezonu už jí bude malá. Sedačka je přichycena přes držák, takže trochu pruží, dítě je blízko těžiště kola (bezvadná ovladatelnost, při zatáčení o něm prakticky nevíte), vidí dopředu a užívá si jízdu. Přilba a brýle jsou nutné, to je jasné. Co se týše bezpečí, líbí se mi, že zezadu, kam nevidím, je dítě chráněné mým tělem. Před 14 dny jsme spadli při rozjíždění a dcera vůbec nepřišla do styku se zemí, takže ta bezpečnost nebude špatná.
Ale vzhledem k tomu, že roste, příští rok pořídím sedačku dozadu...
ladunka2
9.7.2008 13:44:55
.. a dvacetiměsíční dceru. Loni od půl roku věku jsme ji vozili ve vozíku. Bylo prima, že jsme ji mohli vzít na výlet a nemuseli sedět doma. Ve vozíku byla v bezpečí, žádné větší problémy jsme neměli. Dcera nebyla úplně odvázaná z toho, že je zavřená ve vozíku sama, ale nic dramatického. Vozík byl celkem těžký na uvezení a byli jsme trochu limitováni při průjezdu terénem. Na druhou stranu se do vozíku vešly nezbytné drobnosti, plínky a tak.

Letos jsme vozík půjčili kamarádům s miminkem a my už pořídili sedačku, zadní, samonosnou, s polohováním. Vycházeli jsme z toho, že jezdíme nejen po cyklostezkách, ale i normálních turistických cestách, a to na delší dobu, často ve skupině, která kvůli nám nebude pokaždé moci stavět. Potřebujeme tedy sedačku bezpečnou, pohodlnou, dobře odpruženou a takovou, ve které bude dcera moci spát. Zvolili jsme Hamax Siestu a jsme nadšeni. Zatím plní veškerá naše očekávání, před týdnem jsme na dovolené dali šedesát kilometrů zpola v terénu a dcera na rozdíl od nás ani nepípla.

Helmu nosíme při cyklistice všichni, už léta, považujeme to za samozřejmost. Dcerka si tu svou brala i do postýlky :)
Eva
  • 
9.7.2008 13:25:24
Mrkni na www.dtest.cz, zadáš do vyhledávače cyklosedačka a po rozkliknutí se zobrazí článek o testování sedaček, povídání o nich a samozřejmě ty nejlepší a pro dítě nejbezpečnější. Eva
mamin
8.7.2008 0:22:32
Jahoj,
my jsme jeli s 4-měsíčním synkem "vodu" -s vozíčkem, tzn. kámoši na kánoích a my na kolech. Zastávky na zahrádkách a spaní na "divoko". Celý týden, takže všechny věci s sebou, což byla s vozíkem paráda-"croozer" má vzadu slušný nákladní prostor. Tudíž na vsi na nákupy musí být supr. Taky bylo mimčo zablácený přes síťku, ale jenom do pasu :-)) -a myslím, co se týká prachu, že to bylo lepší, než jezdit v létězimě... týden s golfkama po Praze.
Vozík je sice těžší, a tak mě všichni předjíždí, ale první dítě jsem vozila zase v sedačce a i v 5-ti letech jí bolel zadek -takže polštářek plus stejně to nehnat přes výmoly. Navíc nevydržela jet celý den, což s vozíkem jde stejně jako s jiným kočárkem, protože je jedno, jestli tlačíte kočár nebo táhnete vozík za kolech -co se týká pohodlí pro dítě.
Radka
  • 
7.7.2008 22:18:20
Máme hamax siestu a jsme maximálně spokojeni já, manžel i Davidek. Předtím jsme měli Hamax slepy, která byla také hodně dobrá, ale siesta je lepší - má lepší polohování na spaní, má lépe (dál od sebe)řešené pásy pro dítko, které jdou i lépe zapínat a hlavně má lépe řešené opěrky pro nohy dítěte, takže ani manžel do nich při jízdě nekope. Objednávali jsme ji na www.detskydum.cz a za 2 dny jsme ji měli doma :-)
Ivana, 7 měsíční dcera
  • 
7.7.2008 13:01:29
Tenhle problém jsme měli také při zkušební jízdě - malá byla jako havíř! Hledala jsem na netu a na stránkách www.velofiala.cz nabízejí protiprachové sítě, které se umístí ještě na tu původní moskytiéru vozíku. Zatím jsem to viděla jen na jejich fotkách, ale vypadá to, že to funguje...
6.7.2008 23:18:46
A co vy, mamky a tatkove? Take nosite helmy a dalsi ochranne pomucky? Take jsem cetla, ze miminka by mela v sedackach a i ve vozicich byt az od urciteho veku. Rozhodne ne novorozenci do min. 6 mesicu ve vozicich a do sedacek oz od 18 mesicu!!! To vse hlavne kvuli pateri. I kdyz je polstrovani, atd. tak se proste narazum vyhnout neda, specialne na ceskych tankodromiadach:-) Sportu zdar!
 Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.