Niki, 1syn+31tt |
| • |
5.2.2008 18:40:09
Ráda bych se někoho zeptala, zda nemá stejnou zkušenost. Látkovky jsem používala do synova 1,5 roku, kdy se mu objevil atopický ekzém na nožičkách a po delším zkoumání jsem zjistila, že příčinou vzniku atopu snad mohlo být používání vlňáčků jako svrchních kalhotek, protože poté co jsem je přestala používat se ekzém zlepšil.Když měl ekzém v akutní fázi přešla jsem na jednorázovky, myslím že ho dráždily lemy svrchních kalhotek (kromě vlňáčků jsem používala Imse Vimse soft). Nestalo se něco podobného Vám? Byla jsem předtím přesvědčena, že látkovky jsou pro dítě ta nejlepší volba, ale teď si nejsem jista, jestli to platí i u pohyblivých dětí s velmi citlivou pokožkou. Poraďtě.
|
|
|
5.2.2008 17:08:53
Zubejdo, já jsem to počítala (přes svou nelásku k matice) a výhodně mi vyšlo koupit 3 denní sady (5 plínek, 1 sponka a 1 kalhotky) a k tomu 15 plenek, nakonec jsme ale ještě doobjednali 2 kalhotky, ale dá se i se 3, jen nesmí být 2 v prádle
Koupili jsme rovnou velikost 2, dá se používat po celé plenkové období, jen ty svrchňáčky to chce akorát, já už jsem nechtěla kupovat jedničky, protože Adu má skoro 7 kilo, ale pro další je pak přikoupím. Koupili jsme schválně plenky na sponku bez sucháčů, protože jsem se bála, aby ho to nepoškrávalo, měla jsem sice trošku hrůzu z používání sponek, ale zvládá to i náš taťka. Je to velká investice, to chápu, ale zase Tě to nutí je používat Je to ale opravdu snadné, takže není důvod odpadávat. Jo a malej se v nich pohybuje jedna báseň, normálně v nich válí sudy ani nemrkneme. A opravdu už od té doby nebyl opruzený, to není výmysl. |
Lenka F. |
| • |
5.2.2008 16:31:42
Souhlasím,
když jsem měla teprve první dítko, taky jsem jich mela tak 40 a prala jsem obden, abych nemela tu špínu v koupelne, k tomu jsem vyvářela i osušky apod.Moc se mi osvědčily plenkové kalhotky Imse Vimse, neproteče vůbec nic a plenky krásně drží na těle. |
|
|
5.2.2008 11:41:04
Dík za info :)
A ještě bych potřebovala vědět, kolik těch látkovek se musí pořídit, první syn totiž v určitém období spotřeboval i 15 plínek za den, protože pořád kakal a taky dělal s oblibou to, že sotva dostal čistou plínu, okamžitě ji "použil", takže mi občas manžel hlásil "tak jsem přebalil za 15 korun..." :) ale 30 plínek po 250Kč nebo kolika mi přijde najednou šílená investice... |
|
|
5.2.2008 10:46:31
Zubejdo, dají se koupit také nebělené přírodní nebo různobarevné (www.totsbots.cz) a ty potom určitě nezajdou
Když je trošku předepereš v ruce s mýdlem (mám s jelenem), tak flíčky nezůstanou, běžné bakterie, viz odkaz výše, se ničí po pár minutách v 60° a plínky můžeš občas i vyvařit, nebo přidat ocet, opět viz výše, který množení bakterií zabraňuje a nakonec, proschlá plenka bakterie neobsahuje, alespoň ne E. Coli, protože v suchu prostě umřou. To se taky dočteš výše Ani s velikostí bodyček nemáme problém, máme o číslo větší, ale oblékne i "vlastní" velikost. Tak hodně štěstí![]() |
|
|
5.2.2008 10:34:19
Leni, mám jich 30 a peru 1x za 3 dny, není jich třeba tolik, pravda, na sušáku je nechávám dva dny, ale to mě nijak neobtěžuje, schnou samy
![]() |
|
|
5.2.2008 10:03:57
Pořád přemýšlím, jestli jít do látkovek, tak sháním co nejvíc informací.
Podle vašich příspěvků se látkovky obvykle neperou na 90°C a když, tak je to ničí...to by mi teda vadilo, přece kvůli desinfekci se musí buď vyvařit, nebo vyžehlit, nevěřím tomu, že když to perete na 60 a ani nežehlíte, že je to hygienické...rozhodně bych si takové plínky nekoupila z "druhé ruky", jak tady někdo psal, že se opak dají prodat, každá rodina má trochu jiné bakterie... a to jsou ty froťáčky pořád tak krásně bílé, nebo se časem ušmudlají, zůstanou na nich skvrny od kakání apod.? To by mi teda taky vadilo, staré látkovky na pusinky, na přebalovák apod. jsem poctivě vyvařovala a žehlila a čas od času i bělila, aby byly pěkné... |
Lenka F, 2děti |
| • |
5.2.2008 9:47:44
Ahoj
musím říci, že mě překvapuje, že je takový problém vydržet prát plenky. My Máme dvě děti 1,5 roku a 5 měsíců a používám je na obě.My používáme klasické látkové, žádné froťáčky a tedy 3 plenky na jeden zadeček. peru obden a myslím k praní používám mýdlové ořechy, takže voda není toxická... Nevím, v čem je problém, je to trochu práce navíc, ale zvládám k těm dětem i školu... myslím, že to znamená, mít velkou zásobu plen, my jich máme 120 a pak není problém, ty plenky, co jsou jakože už hotové, co máte na fotce, nejsou praktické, musíte jich mít opravdu hodně a dlouho to asi schne.Já to pověsím ven a za 2 hodiny je to suché, nebo doma přes noc. |
Lenka F, 2děti |
| • |
5.2.2008 9:47:32
Ahoj
musím říci, že mě překvapuje, že je takový problém vydržet prát plenky. My Máme dvě děti 1,5 roku a 5 měsíců a používám je na obě.My používáme klasické látkové, žádné froťáčky a tedy 3 plenky na jeden zadeček. peru obden a myslím k praní používám mýdlové ořechy, takže voda není toxická... Nevím, v čem je problém, je to trochu práce navíc, ale zvládám k těm dětem i školu... myslím, že to znamená, mít velkou zásobu plen, my jich máme 120 a pak není problém, ty plenky, co jsou jakože už hotové, co máte na fotce, nejsou praktické, musíte jich mít opravdu hodně a dlouho to asi schne.Já to pověsím ven a za 2 hodiny je to suché, nebo doma přes noc. |
Sylva + Davidek 2 roky |
| • |
5.2.2008 9:31:22
Johanko, promiň že odbočuju z temata diskuze, moc mě ale zajímá, jak s ročním dítětem zvládáš doma pracovat full time. Já to neustále řeším, chodím do práce na část úvazku vlastně od doby co měl malej pár týdnů (musím z finančních důvodů)a za pár týdnů se mi má narodit další mimi, mám pocit že nevím, kde mi hlava stojí, jsem vyčerpaná, až jsem se rozhodla práce na nějakej čas nechat. Mohla bych si nosit práci i domů (dělám u počítače), ale nějak si to se dvěma dětma + péče o domácnost neumím představit. Budu Ti vděčná za jakýkoliv rady či odkazy. Moc dík, Sylva
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.