| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Trocha smutku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 190 [Dalších 170 >>]
2.3.2009 23:01:01
ahoj, chtěla jsem se zeptat, 3.unora ve 22+3 týdnu jsem přišla o svého chlapečka..zničeho nic mi v noci praskla plodová voda - miminko se do poslední chvíle hýbalo, vše jakoby v pořádku a najednou z minuty konec. Chci se zeptat, zda Ti bylo vysvětleno a dány nějaké informace, proč se stalo Vám takové neštěstí..???jsem bezradná, nevim co a jak...děkuji moc za info..Míša
pavdus
  • 
9.2.2009 17:53:24
stalo se mi totéž,o čem tu všichni píší.Bohužel to bylo moje první těhotenství a pořát se s tím nemůžu smířit.Stále si říkám,kde jsem udělala chybu, nebo proč se to stálo!!! Manžel je sice ohleduplný a snaží se přivést moje myšlenky na něco úplně jinýho,ale......
Na druhou stranu si to odůvodňuji pouze tím, že nám asi nemělo být dopřáno a nemělo se to narodit,ať byl důvod jakýkoliv :-))
  • 
16.11.2008 19:45:20
Čekala jsem své první dětátko v 35letech, plánované a očekávané a potkalo mě stejné neštěstí. Při ultrazvuku v 7 týdnu bylo vše v pořádku a já se radovala ani ve snu by mě nenapadlo, že by něco mohlo být špatně. Při kontrole za 14 dní se bohužel plod přestal vyvíjet, srdíčko netlouklo, byl to opravdu šok. Stále jsem se obávala, zda jsem si správně spočítala poslední menstruaci a kyretáž ještě 14dní odkládála po domluvě s doktorkou, která mě sledovala. Bylo to ovšem marné, prostě něco bylo v těle špatně, mohl to být i poškozený plod, stává se to často. Pak jsem začala spontálně potrácet, tělo se chtělo zárodku zbavit, ale stejně jsem musela na kyretáž do nemocnice. Měli bohužel plné gynekologické oddělení, tak mě dali na onkologii a musím říct, že to pro mě bylo asi nejlepší řešení. Přestala jsem se litovat, protože můj případ tam byl nejlehčí, spolu se mnou ležela 22letá slečna a čekala na odstranění dělohy a vaječníků kvůli nádoru, dítě si nestihla pořídit ač se o to 2 roky snažila, několik žen bylo bez vlasů, hubených..... Mně tohle opravdu dost pomohlo, zákrok nebolel, sestřičky byly hodné a druhý den jsem šla oproti těm chudákům domů. Zamklý plod se prostě stává a nic to neznamená, další těhotenství to ničím neovlivní, mohu potvrdit, za půl roku jsem znovu bez problémů hned otěhotněla a za 4 měsíce čekám miminko, vše probíhá bez problémů a ač jsem trochu už starší bude mi 37let na první dítě, je mi báječně, pořád sportuji, pracuji a nemusím nic omezovat ani hlídat. Všem těm které to potkalo hlavu vzhůru, smutek přejde, příroda ví, proč jsme zrovna to naše miminko něměly donosit, třeba by bylo postižené, nebo by jsme o něj přišli později. Lepší zamklý plod než potrat ve 3 měsíci.
  • 
12.10.2008 14:03:34
Ivetko je mi moc líto, že se ti vůbec něco takového přihodilo a ještě při dvojčátkách, musíš být moc statečná a myslet na budoucnost. Porod ti budou vyvolávat postupně, prvně se zavádějí do dělohy na roztáhnutí tyčinky, které budeš mít přes noc a ty zvětší svůj objem, upozorňuji, že tohle vůbec nebolí ani při vytahování, můžeš mít jen nepříjemný pocit. Po vytáhnutí mi dávali čípek na vyvolání porodu, asi tak kolem 12 hodiny. První vztahy jsem začínala cítit kolem čtvrté ty byly čím dál více nesnesitelné a v devět hodin už jsem to vzdávala, ale porodní asistentka byla opravdu trpělivá a snášela ode mne asi hodně. Už jsem je i přemlouvala ať mne vemou císařem, ale že prý né, protože už mám jeden za sebou a prý bych toho mohla litovat. Teď jsem ráda, že to tak dopadlo, nemám žádné bolesti a po dvou hodinách jsem byla na nohou, což po císaři jsem trpěla jak pes ještě dlouho. Šrám na srdci zůstane veliký, vyrovnat se s tím je těžké, ale nevzdáváme to. Ještě jen co by tě mohlo zajímat, nastřihávat tě nebudou a po porodu tě ihned uspí a dělá se nějaká revize, ale to vůbec nebudeš vědět, jedná se o čištění. Za dvě hodiny se vzbudíš a potom tě odvezou na gyndu. Během porodu ti budou ještě dávat injekce na urychlení porodu. Držím moc palečky, hlavně hodně sil a pevné nervy. Pokud by jsi potřebovala potom promluvit klidně napiš.
iveta, žádné dítě
  • 
11.10.2008 21:18:26
marlenko, je mi to moc líto a zároveň dovol, abych tě požádala o radu. víš, já jsem v 21.týdnu, čekám dvojčátka, je to moje první těhotenství a bohužel bude muset být ukončeno ze zdravotních důvodů. je strašně těžké se s tím srovnat, navíc mám před zákrokem a nevím, co mě čeká. nemyslíš, že je lepší císařský řez než přirozená cesta? já nevím, jak bych psychicky zvládla být při vědomí. děkuju ivka
  • 
11.10.2008 18:56:03
Je to jen pár dní co jsem přijela z nemocnice bez bříška i miminka. Můj první porod ač byl trochu chaotický a ukončen císařským řezem, byl ve skutečnosti úspěšný. Máme doma tříletou dceru, která nám dělá velkou radost a nic ji neschází. Rozhodli jsme se ji tedy pořídit sourozence. Otěhotněla jsem hned, jak se říká na první pokus, těhotenství bylo bezproblémové, všechny testy nám sdělovaly jen dobré zprávy, máme doma i DVD 3D ultrazvuku. Kontrola ve 23 týdnu byla však osudná a vůbec nečekaná, výraz v obličeji mé gynekoložky nevěstil nic dobrého. Zazněla jen zpráva, že v břišní dutině se nachází voda. Nemusím popisovat jaké byly mé pocity a dlouhá noc čekání na podrobný ultrazvuk, a připravovali se s manželem na nejhorší. Což také bylo, prošli jsme genetikou a podrobnými dopňujícími ultrazvuky a nic jiného nám nezbývalo než přistoupit na potrat ve 23 týdnu z genetických důvodů a vady, která je nslučitelná se životem. Celkově však miminko bylo plně zdravé, vše vyvinuté, jen na vodu v bříšku, která tam neměla co dělat. Ihned jsem zůstala v nemocnici a následovalo vyvolání porodu. Byl to můj první porod normální cestou, a nechtěla bych to už nikdy zažít.
Počkáme na výsledky z genetiky a pokud bude vše v pořádku ještě jednou to asi zkusíme. Jen asi pro nás nebude platit, že první tři měsíce jsou nejhorší, celé těhotenství se budeme strachovat jestli se něco zase nevyskytne. Přeji všem maminkám, které prožili něco podobného ať se nevzdávají a bojují dál, určitě se to příště povede.
Ilona, dcera 1,8měs
  • 
21.8.2008 11:25:24
Ahoj, dnes mě pustili z nemocnice, byla jsem 24t a na ultrazvuku zjistili, že miminko je 2t mrtvé. Už mám všechno za sebou, teď zjišťuji s genetikem proč? Je mi hrozně, vůbec jsem to nečekala. Pořád kojim, tak jsme laktaci nezastavovali a moc se těším na malou. Měla jsem podobný termín, tak měli být přesně po 2 letech. Moc jsem se těšila, takhle už se to nepovede. Vůbec nechápu jak se to všechno rychle seběhlo, byla jsem v 6 měs a najednou nic.
5.7.2008 0:09:53
A kdy se z toho zárodku stane dítě? Co blbneš, nic se nepřidává už, není sec, kdy to dítě ještě není, a příští okamžik už je
4.7.2008 23:58:48
možná to myslela tak, že styk jí lekář nedoporučil - což dělají, když se jim těhotenství úplně nezdá
VJ
  • 
16.5.2008 10:40:04
Přesně, mluvíš mi úplně z duše, stalo se mi to samé v 9tt ... na konci února, takže docela čerstvá záležitost ... měla jsem úplně stejné pocity. :-( snad se to příští podaří dotáhnout do zdárného konce nám všem :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 190 [Dalších 170 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.