Verča |
| • |
8.1.2010 23:19:38
No, Já chodím do tercie na F.X.Šaldy v Liberci.(3 nejtěžší v Čr). Musim teda říct že jsi faklt dobrej když máš dvojky. Já doufám že nebude 4. A jako žr bude. Kdybych se mohla vrátit zpátky nešla bych tam. Ale teď už není cesty zpět
|
|
|
18.8.2007 20:55:40
Tome, já jsem ráda, že jsem na gymnázium nešla.
Navíc, když se teď bavím s některými studenty gymnázia, byť sebenadanějšími, tak tvrdí, že už by tam podruhé nešli, ale to je jejich subjektivní názor, nevyhovuje jim to prostředí a nevyhraněnost, pro jiné je to však velké plus.. Já jsem ráda, že jsem vystudovala střední školu. Mám blíž k praxi a též v jistých odborných předmětech mám větší přehled než ti z gymnázia, což mě baví (a fakt mi nechybí lepší znalost chemie apod..brr). Víš, já jsem vysokoškolačka a když koukám i na své bývalé spolužačky - vysokoškolačky, vím že kdo prostě na tu vysokou má, ten se na ní má též slušnou šanci dostat.. |
Tomáš |
| • |
18.8.2007 20:51:57
Já si myslím že na 8 leté gymnázium má téměř každý kdo se trochu učí od primy do kvarty určitě potom se může rozhodnout co dál a bude pravděpodobně velmi dobrý když se rozhodne jít jinam na školu ke strátě detství de předevšim oto si naplánovat čas dáse to stihnnout i tak že dítě nepozná rozdíl
|
|
|
19.6.2007 21:18:39
V 5. třídě jsem já a ještě jedna kamarádka dost zklamala naši učitelku na základce, neboť jsme ani jedna nešla na gymnázium. Byly jsme 2 nejnadanější holky ze třídy, ale naši si se mnou promluvili, řekli plus i minus a já se rozhodla zůstat na základce.
Naše základní škola byla velice dobrá, zvládla jsem jí s přehledem, ale z jejího učiva jsem ,,táhla" značnou část střední školy. Proč jsem po 9. třídě nešla na gymnázium? Jazykově nadaná, inteligentní, ale bála jsem se chemie a matematiky, že ji nezvládnu, vybrala jsem si střední školu - sociálněsprávní činnost. Dost jsem se tam nudila, ale někteří vyučující byli vynikající, jejich přínos opravdu oceňuji, především z praktického hlediska. Teď jsem v pohodě odmaturovala, nevěřila jsem, že se dostanu na vysokou, kam jsem si podala přihlášku (loni brali 50 lidí z 570, letos pravděpodobně velice podobné), ale dostala jsem se, z čehož jsem stále ještě paf ale budiž. Dnes jsem jen ze cviku šla zkusit další přijímačky, jež jsem měla zaplacené a potkala holčinu z gymnázia, která řekla pro mě zprvu naprosto nepochopitelnou větu, ale něco pravdy na ní asi bude: ,,Vy z odborných toho beztak umíte víc..." Oponovala jsem jí, že jsou všeobecněji a také lépe jazykově připraveni, ale co se některé odbornosti týče, má pravdu..když už se holky dostanou, mají na vysoké náskok právě v odborných předmětech. Vše má svá pro a proti. Ale držet opravdu nadané dítě na základní škole nemá cenu, znám několik dětí, jež právě na gymnáziu doslova ,,rozkvetly"..a znám i ty, jež se dřely celých 8 let, jenže tam už rodiče právě v 5. třídě věděli, že dřít budou muset..což je pro mě lehce nepochopitelné, ale budiž.. Až budu mít vlastní děti? Uvidíme, jak se rozhodnou..pokud budou chtít jít z páté třídy posoudím jejich talent a řeknu jim též ta pro a proti..ale bránit jim nebudu..ať se rozhodnou, jak se rozhodnou, jen musí mít dostatek informací. |
| • |
22.5.2007 21:08:25
Nejsi jediná:)) já teď chodím do kvarty osmiletého gymplu, ale zpětně toho trochu lituju.
Gymnázium se prezentovalo jako všeobecné, ale nakonec se z něj vyklubalo přírodovědné, což mě jakožto jazykově, humanitně a umělecky zaměřenou nebralo. A k vašim příspěvkům a textu... seznamovák: jediný, co jsem se na něm podstatnýho dozvěděla, bylo, že pokud se stydím za někým jít, nepatřím na gympl a že už v předposledním ročníku se budu muset připravovat na maturu. Opravdu mi to dodalo odvahu! imatrikulace- o tom nic nevím, to se u nás nepořádá... organizace volného času- nejdřív jsem se hodně učila, ale pak jsem se na to vybodla, jak se říká. Mám sice na vysvědčení 2 trojky, ale jdou mi jiné, podle mě podstatnější věci, jako třeba arabština a hudební škola. přátelství s ostatními spolužáky- upřímně řečeno, s lidma ze základky se taky stýkám a nemůžu říci, že by se na mě vykašlali kvůli tomu, že mám míń času než oni...a ve třídě nemám žádné kamarády. myslet si, že s lidma se stejným ,,postižením´´ si budu rozumnět, je scestné. Neříkám, že by se nikdo neměl věnovat nadaným dětem, ale já sama jakožto jedna z nich pociťuji i na gymplu problémy. Hodiny mých oblíbených předmětů mají buď nízkou hodinovou dotaci nebo se v nich berou jen základy. |
Lenka |
| • |
26.1.2007 23:27:17
Vám se to kecá mě je 14, sla jsem z 5. tridy na gympl. a ted je to peklo, ne ze bych to nezvladala , to je v pohode ale nemam tolik volneho casu pro kamarady a zabavu(vlastne skoro zadny). To moji spoluzaci ze zakladek sou spolu porad venku a nemusi se trapit tim, ze pisou druhy den pisemky ze vsech predmetu co maji ten den. Ja vim, ze to k tomu patri ale myslim ze dost velkou cast detstvi(teda spise dospivani) ztratime!
|
| • |
18.1.2007 18:51:31
Zdravím všechny
Nevíte-li jesli dát dítě na gymnazium,vrele doporucuji dat ho tam. Na gymnazium chodim 2 rokem a jsem naprosto spokojen.Prima sla jako po masle.Nebylo moc uceni a to chodim na Gymnazium U Balvanu v Jablonci nad Nisou,ktere je vyhlaseno jako jedno z nejtezsich gymnazii v CR. Na gymnaziu se vsak kladou vetsi naroky na chovani a znamky. Na ZS jsem nemel ani 1 dvojku a na gymnaziu same 2.Jinak si na gymnazium nemohu ztezovat. |
Evelyn1968,2děti |
|
|
14.11.2006 18:52:24
Syn se až na osmiletém gymnáziu začal těšit do školy, našel si hodně kamarádů stejného založení a celkově má větší radost ze života.
Není pravda, že gymnázium děti zatěžuje, možná některé, které tam dají rodiče z donucení, i když děti nemají takový zájem o učení. E. |
|
|
14.11.2006 16:16:43
Dano, já mám na osmiletých gymnáziích zatím tři děti, a rozhodně si nemyslím, že by pro ně bylo lepší zůstat na základce. Ono to důkladné všeobecné vzdělání má hodně do sebe. A na nižším stupni gymnázia se obvykle dětem nevyká :-)))
První a třetí syn mají gymnázium mnohem blíž, než předtím měli základku. Například nejstarší syn má rozhled hodně velký, jejich škola na to dost dbá. Nemyslím, že toto by mu nějaká odborná škola mohla dát. Navíc gymnázium je ideální pro studijní typy, u kterých se čeká, že budou ve studiu pokračovat na vysoké škole. Navíc se nemusí rozhodnout tak brzo, jakým oborem se hodlají po zbytek života zabývat. |
Dana, 1 dcera |
| • |
14.11.2006 11:07:29
Když čtu o osmiletém gymnáziu, naskočí mi husí kůže. Představím si všechny ty studentské filmy z první republiky. Vykat desetiletým dětem a neúměrně je zatěžovat všeobecným učivem je k ničemu. Moje dcera chodila na výběrovou základní školu, kde se učili z knih pro víceletá gymnázia. Byla však v prostředí, na které už byla 5 let zvyklá, vytvořila si různé vazby a měla zde kamarádky. Na školu viděla z okna. Tedy žádné ranní vstávání, stresování a dojíždění. Rozumní učitelé nebrali vše tak striktně z učebnic, i když se jich drželi. Teď chodí dcera již třetím rokem na odbornou školu, kam se dostala bez problémů a má vyznamenání.Její bývalá spolužačka, nyní z gymnázia, kde se probírají stále jen všeobecné věci, si s ní najednou nemá o čem povídat. Dceřiny znalosti práva, psychologie, ekonomiky a všech ostatních věcí,potřebných v běžném životě, vysoce převyšují duševní obzor gymnazistky. Jasně hlasuji pro odborné školy. Je to však jen názor podpořený zkušeností, neznamená to však, že je to absolutní pravda. Každé dítě je jiné, každá škola je jiná, je tedy třeba vše uvážit. Můj pohled je jen pohledem z druhé strany, který třeba někoho přinutí k zamyšlení.
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.