tisk-hlavicka

Násilí na dětech zavíráním očí neporazíme

2.10.2020 Petra Wűnschová, TEDx 3 názory

Násilí v rodině je téma, o kterém nejsme zvyklí mluvit a přitom zásadně ovlivňuje naše vztahy, zdraví, spokojenost, ale především vývoj našich dětí.

Násilí v rodině je téma, o kterém nejsme zvyklí mluvit a přitom zásadně ovlivňuje naše vztahy, zdraví, spokojenost, ale především vývoj našich dětí. Trauma, které násilí v blízkých vztazích způsobuje, má na nás i naše blízké ničivější dopad než vnější tragické události jako je např. válka. Traumatické vzorce chování se předávají z generace na generaci a zasahují tak stále více rodin. Naučit se o násilí mluvit, netolerovat ho a přitom zdravě pracovat se svojí agresí, je proto jedna z velkých výzev současnosti. Petra vystudovala arteterapii, velkou část profesního života se ale zabývá pomocí dětem a rodinám, které zažívají doma násilí. Více jak 15 let pracovala s dětmi v utajeném azylovém domě pro oběti domácího násilí. Na základě těchto zkušeností v roce 2015 založila a vede Centrum LOCIKA, první specializované centrum pro děti ohroženým násilím v rodině v ČR.

Petra ráda pracuje s obrazy a tělem, miluje pohyb a nesnáší stagnaci. Chronicky věří v dobré konce, a tak hledá naději i tam, kde není na první pohled vidět. Práce s traumatem jí mnohé dala, mimo jiné to, že pokud dáme dětem bezpečné místo a autentický vztah, můžeme se od nich mnohé dozvědět a naučit.

Názory k článku (3 názorů)
Otvíráním očí a zvýšením represí také ne... Ivo Patta st., čtyři děti 4.10.2020 11:22
*Re: Otvíráním očí Ka 6.10.2020 18:24
*Dodatek Ka 6.10.2020 18:37




Článek se vztahuje k období asi

Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.