Re: Jak poučit syna o sexualitě?
Plně souhlasím s Karlem. Už od úplně ranného věku by se k tomu mělo přistupovat otevřeně a bez zábran. Např. my jsme asi před čtyřmi měsíci řešili ve vaně otázku: na co mám kuličky? (tedy ne já, ale můj syn). Řekla jsem mu, že až bude velký, bude tam mít semínka, ze kterých mu u nějaké maminky v bříšku vyroste miminko.
Taky využíváme mého těhotenství k tomu, aby pochopil, že děti nenosí čáp. Dokonce se mnou tuhle v knížce trochu studoval porod, i když nevím, jestli toho na něj nebylo moc. Ale když se o to sám zajímá, je třeba mu dát uspokojující odpověď už teď a nevymlouvat se "až budeš větší, teď bys tomu nerozuměl."
Když to slyšela manželova maminka, to o těch semínkách, tak málem zrudla se slovy: Co když to bude vykládat ve školce?!!! A já si říkám, že když může ze školky nosit vulgární výrazy, tak se tam klidně může nevulgárně vyjadřovat i o sexualitě.
Na dětech se mi mimo jiné hrozně líbí to, jak u nich přesně platí to známé čistému vše čisté.
No, netuším, jak to bude u nás třeba za takových šest osm let. Pořád ale mi bude milejší, když si o těch věcech budeme moci promluvit doma, než když ty informace bude sbírat z Brava a jiných nesmyslů.
Ale znovu se připojuji ke Karlovi, začít se má v okamžiku, kdy se na to dítě poprvé zeptá.
Odpovědět