11.4.2003 9:34:22 Lionka
Proč dupat nožkou?
Jsme i v manželství svobodní lidé,ne?Takže volíme dle svého nejlepšího přesvědčení,svědomí,hodnotového žebříčku atp.Čili : ty i já máme volbu.Víme co svým jednáním můžeme získat nebo ztratit,jaké to může mít výhody či následky.
To není žádný nůž na krk - to je prostě volba : vyber si.Každý člověk je jiný,každý by reagoval originálně,každý má originální pocity a prožitky.Já mám takové a takové.Je pro mně přijatelné tohle,tohle už ne,z těch a těch důvodů.Tohle dokážu tolerovat,toto ne.
Pokud navzájem partneři tohleto o sobě vědí,pak si rozmyslí,zda budou určité vztah "ohrožující" věci provádět nebo ne.
A jestli bych to dokázala rozseknout i v případě malých dětí? Ano, i v těhotenství - to nehraje žádnou roli.Pro mne je život krátký,abych v této záležitosti (nevěry) dělala kompromisy.Šla bych tzv. hledat dál.Důvěra ve vztahu je pro mne dost důležitá.
A otázka peněz? No to pasení mne rozesmálo-to je copak žena tak moc závislá ne svém manželovi ,že je odkázána jen a pouze na jeho výdělek? Tak takovou závislost bych já osobně ani teď nesnesla.
Odpovědět