Re: David
Ahoj Davide.
Někde jsem četla, příběh manželů, kteří příjímají do své rodiny pouze postižené děti. Důvod je zcela jednoduchý, tyto děti se většinou rodí jako chtěné. Odpadá tady problém rizikového těhotenství / alkohol, prostituce, drogy, kouření, atd./, dítě je ušetřeno matčina nepřijetí už v prenatálním věku. Z toho je ti určitě jasné, že dítě, které se narodí jako chtěné, ale je odložené pro své postižení, má mnohem větší šanci dostat se v nové rodině do pohody, než dítě relativně zdravé, ale nechtěné a poznamenané vším možným. Nehledě na to, že nevěřím tomu, že se může narodit absolutně zdravé nechtěné dítě / myslím tím hlavně postižení jeho duševního života/. Máme 2 kluky v PP, oba se narodili " zdraví" a přitom k nám přišli "nemocní".
Jinak s péčí o postižené dítě mám taky zkušenost, už 4 roky se můžeme starat o " nemocnou" ale přitom velmi "zdravou" holčičku.
Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně.
Důležité je . pořádně si promyslet, na co máte síly. Nebrat si toho na sebe moc, ono i s tím jakoby zdravým dítětem které přijmete, by bylo dost a dost práce. Je velký rozdíl v tom, jestli budete chtít pomoci dítěti tělesně nebo mentálně postiženému. Myslím si, že např. dítě s vrozenou deformitou ručiček, bude třeba na první pohled vypadat zvláštně, ale život s ním bude jistě o trochu jednodušší než s autistickým človíčkem, na kterém není jeho postižení hned vidět. / Ono je to totiž taky někdy pro toho človíčka lepší, když na něm hned každý vidí, že je "jiný".
Přeji vám, abyste se rozhodli jena jen správně.
Ahoj.
Odpovědět