10.4.2003 14:32:28 Jana
Re: Něco k očkování
Milá Gábino,
jsem ráda, že jsme si ujasnily postoje. Naprosto souhlasím, že ten Amox mohl doktor nasadit a podle vyšetření citlivosti to pak změnit. V Motole byli skoro "na mrtvici" z toho, že nemají žádné vodítko a doslova vaří z vody. Jako na potvoru totiž ten Staph.A. byl rezistentní jen na betalaktamová ATB, jinak by ho zabilo všechno (rozbor byl hotový asi za 1,5dne). Smůla, já vím - ale tu citlivost si fakt udělat měl, vždyť šlo o miminko - právě kvůli tomu že jde o mimino bez rozborů se zděsili jiní lékaři.
Jinak k databázi léků - díky, ale mám možná lepší :-)))) (přinejhorším stejnou???) a mám to přímo na HDD, konkrétně poměrně novou verzi AISLP.
Je mi taky jasný rozdíl mezi procentuální rezistencí kmenů a skutečným zastoupením kmenů při nemocnosti v populaci. Jenže nás to holt chytlo takhle. No - u těch alergiků bude penicilin vždy problém. Já speciálně po Duomoxu (a už jsme u milého Amoxu zase) neskončila na infuzích doslova jen taktak, protože jsem byla i přidušená, nakonec jsem jen chodila ambulatně na ty kalciovky a hydrokortisonovky. Ono obecně co píší, tak prý ta incidence alergických reakcí od kopřivek po všechno jiné je kolem 25-30%, takže se některým lidem nedivím.
Jsem ráda že se snad shodneme na jednom - že v některých případech by pořízení rel. nákladnějšího testu ušetřilo mnohem víc peněz na sanaci následků. Ale to jsme zase u celého systému "u 95% to funguje a Ti co to nezvládnou, to je objetovatelný podíl" - a nakonec mají možná občas pravdu, alespoň ekonomicky. Ale být matkou jednoho z těch 5% je prostě občas fuška.
Zdravím, Jana
Odpovědět