Re: nočník
Ahoj Katko,
taky ja jsem si prosla nocnikovym trapenim s moji Kacenkou. Na nocnicek jsem ji zacala davat okolo 9. mesice, ale neocekavala jsem zazraky, spis jsem chtela, aby se s nim seznamila. Ona zacala velmi brzy kakat i curat na nocnicek, ale zaroven pouzivala papirove pleny. Asi od svych 11 mesicu pravidelne kakala na nocnicek, do plinky skoro vubec. Kdyz ji bylo asi 14 mesicu, myslela jsem si, ze by mohla byt zrala na to, aby byla bez plinek, ale nejak to nefungovalo. Pak zacala mit najednou k nocniku odpor, sedela na nem a jakmile z nej slezla vycurala se vedle. Zacala kakat i do plinek, proste nastal zvrat. Nelamala jsem to pres koleno, nocnicek jsem nabizela, ale nenutila jsem ji a postupne se opet s nocnickem zkamaradila. Od roku a 3/4 je bez plen behem dne, i kdyz obcas se jeste trochu pocura. Ja ziju v USA, kde deti maji pleny do 3-4 let a vsichni se na mne divaji jako na blazna, ze ucim sve dite na nocnik tak brzy. Zrovna vcera byla zverejnena nejaka studie o tom, ze ucit deti chodit na nocnik pred 27 mesici jejich veku je nezdrave! Pak se v tom ma clovek vyznat.
Hodne stesti s Tvoji holcickou.
Jana
Odpovědět