9.4.2003 0:52:34 V.
Re: milovani JI nebavi - aneb babo rad
Připadá mně to podobné jako u nás. Manžel by měl zájem poměrně často, ale mně to po narození dvou dětí neříká už tolik jako před tím, i když nevím úplně přesně proč. Můžu ale napsat aspoň pár postřehů z ženské strany.
- Po prvním porodu to dost dlouho docela bolelo, možná, že tím vzniknou nějaké podvědomé zábrany
- Po narození dítěte přestal být manžel tím jediným nejdůležitějším objektem lásky, není už na prvním místě jako dřív (i když ho mám samozřejmě pořád stejně ráda), nedělám to schválně, prostě to tak je a nemůžu s tím nic dělat.
-Žena unavená a nevyspalá si nemůže milování úplně užít a ráno to nejde, protože kolem pobíhají děti. Čas pro milování se prostě omezil jen na dobu, kdy děti spí a je uklizeno aspoň z nejhoršího.Manžel chodí občas i na noční, takže moc času nezbývá.
- Další dítě už rozhodně nechci, prášky brát nemůžu a ostatní metody nejsou zrovna spolehlivé - může to být důvod? No, možná trochu taky.
Teď by to chtělo nějaké řešení, že:
U mně funguje když:
-na čas svěříme někomu děti, musím ovšem vědět, že jsou tam rády a je o ně dobře postaráno.
- uděláme si dost času, nejlepší je před tím nějaký hezký společný zážitek , večeře, sport, kino nebo podobně.
- milování předchází dlouhé mazlení, tulení a tak podobně, ať si tam každý dosadí, co mu vyhovuje. U nás se tahle fáze většinou z výše uvedených důvodů odbývá, ale to pak dělám spíš pro manžela, já z toho moc nemám.
Pokud to probíhá takhle, je milování nádherné pro nás oba a já se divím sama sobě, proč se mně do toho obvykle nějak nechce. Jenže to se povede tak jednou za dva až tři měsíce.
Nevím, jestli ti to nějak pomohlo, možná, že ti něco podobného řekl někdo už dřív. Já jsem si trochu utřídila myšlenky a snad se nám oběma podaří něco změnit k lepšímu.
Hodně štěstí
Odpovědět