8.4.2003 14:50:00 Lionka
Re: Co s manželkou, která se zbláznila II.
MIchaeli,
teď si myslím,že nic striktně rozseknout nelze,pokud bys měl zájem o udržení rodiny.
Manželka je zamilovaná-jinak by nedělala to,co právě dělá.Nevím,jak to u vás v manželství chodilo a ani teď není důležité hledat na jednom z vás vinu (no asi ji máte oba-někdo větší,druhý menší).Ale důležité je si uvědomit,zda chceš "dát jejím hormonům" šanci na vyprchání (to trvá cca půl roku) a nechat jí tak pootevřená vrátka k návratu nebo jsi rozhodnutý ty vrata pečlivě uzavřít na petlici a několik řetězů.To druhé znamená rozseknout to natvrdo=rozvod se vším všudy.To druhé znamená odloučení na nějaký čas a poté rozebrat,jak si to každý z vás dál představuje a podle toho se rozhodnout - bojovat nebo to ukočit.
Jak píšeš,je asi těžké se na něčem racionálním s manželkou,která se cítí tebou nedoceněná a milencem asi hodně oceňovaná,domluvit.Pokud není schůdná cesta ústní,zkus jí napsat dopis - nezaměřuj ho ale na sebe (to by asi moc neargumentovalo),ale na celý váš rodinný život.Nevyzdvihuj tam ale osobu já,já,ale my-když jsme byli společně,jak se dcerka naučila...Zkus se domluvit na nějaké lhůtě,kterou jí chceš velkoryse poskytnout na rozmyšlení a přemýšlení a po tomto termínu pak chtěj slyšet její vyjádření.
Co se týká dětí-já bych jim,přiměřeně věku sdělila,že maminka má jiné zájmy,do kterých se ,bohužel,nevejdou - žádné lhaní a předstírání-to by se časem mohlo obrátit proti tobě.A když by manželka byla doma,tak bych návodnými otázkami,nebo rozhovorem s nimi navodila atmosféru,která by ji přinutila vyjít s barvou ven-ona přece jako matka je povinná nést následky svého chování i kdyby byla nedoceněná kýmkoliv a v jakékoliv situaci-tu povinnost má,protože přivedla na svět děti,které má povinnost vychovávat.
Přeji ti hodně trpělivosti (ta prý přináší růže) a orientuj se teď hodně na děti - ty tě v této nelehké situaci potřebují více než ty manželku.
Odpovědět