| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Svatba

8.4.2003 14:29:54 Heda

matné prstýnky

Chtěla bych pro nerozhodné doplnit na téma snubní prstýnky něco z vlastní zkušenosti: sama mám matný prstýnek z bílého zlata s malým diamantem. Je sice pravda, že se časem oleští, ale je možné ho opakovaně znovu nechat zmatovat. Je hodně důležité, jak moc do hloubky je povrch zdrsněný. Jemně matné, spíš hladké prstýnky se ošoupou velmi rychle, ty hrubší vydrží déle. Jde o to, jak se celý proces provádí. Naše prsteny byly dělány na zakázku a zlatník je také ručně matoval (droboučké velmi husté vrypy). Pokud je práce provedená skutečně precizně a co nejhustěji, vypadá výsledek opravdu skvěle. Hodně záleží na tom, jak moc práce si s tím výrobce dá. Po dvou letech mi je znovu obrušovali a výsledek jsme museli reklamovat - jak byla práce odbytá. Po opravě je vše v pořádku. Myslím, že to stojí za to. Navíc, pokud Vás starání o povrch prstenu za čas omrzí, můžete si je vždy nechat přeleštit do hladka. Nějaké vzorky nebo ornamenty jsem nikdy nechtěla a myslím, že mat je dobrou alternativou, jak ozvláštnit zcela jednoduchý a klasický tvar.
Odpovědět
Průběh diskuze (3 názorů)
prstynky Zuzka 1.4.2003 17:32
*Re: prstynky Katka 2.4.2003 9:42
*matné prstýnky Heda 8.4.2003 14:29

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.