7.4.2003 23:00:52 Pavlína, 2 kluci
První návštěva v této diskuzi - smím?
Zdravím všechny mamky z Brna,na Rodině brouzdám celkem často,ale této diskuze jsem si všimla až teď :)). Měla bych jednu zkušenost s výměnou podlahy za plovoucí v paneláku, litujeme totiž, že jsme si nepořídili korek, hlavně právě do dětského pokoje. Laminátová plovoucí podlaha je dost studená a hlavně hlučná, když spadně chrastítko, je to jak výstřel! Vadí to bohužel i sousedům, takže do děts. pokoje budem teď kupovat koberec :(, alespoň na nějaký čas, kluci mají 3,5 r a 10 měsíců. A jedna rada pro mamku se zánětem prsu, já jsem trpěla hlavně při prvním dítku. Spíš se mi asi ucpával mlékovod v horní části prsu směrem od podpaží do středu, vesele jsem kojila a po kojení jsme zjistila, že mám část prsu zatvrdlou, stalo se mi to snad 8x, jediná pomoc byla přikládat po kojení "chladítka" - mají to ve zdravot. potřebách, neustále jsem je měla v mrazáku připravená, těsně před kojením náhřát, aby se mlíko líp uvolňovalo, nejlepší odsávačka je stejně jedině mimčo, nechávala jsem ho pít co nejdéle, pospával u toho a když se po několikátem "spouštění" mléka zatvrdlé místo začalo uvolňovat, bylo vyhráno!
Zatvrdlé místo jsem při kojení jemně masírovala, kojení bolelo, někdy jsem i skučela, i horečky se objevily, celé tělo bolelo, jak při chřipce, pomohl Paralen, během 2 dnů jsem se toho vždycky zbavila, antib. jsem naštěstí nepotřebovala. Vojtíka jsem kojila skoro 14 měs., umělé mléko dostal až v roce. Víťu taky pořád kojím a doufám, že nám to ještě dlouho vydrží :)
Všem přeju spokojené kojení a ať už konečně přijde teplíčko a zažene všechny nemoci!!
Ahoj Pavlína
Odpovědět