pre Miladu
Ahoj Milada, diky za rychlu odpoved. Pravda je, ze ten exem strasny nie je, chceli sme ho totiz podchytit co najskor. Zatial ho ma len 4 mesiace a pomerne slusny - nesvrbi ju, ma len cervene loziska na pre atop netypickych miestach. Mazali sme locoidom, zaberal pekne, kyselinou mliecnou z lekarne sme premastovali, tiez dobre. Excipal nepomahal, indulona bohuzial tiez nie. V nemocnici sme boli preto, lebo kozna nevedela isto, ci to je atop alebo nejaky bakterialny exem a naviac, trosku sa to zhorsilo - mala to popukane az do krvi. Ako som pisala, vysledok nevieme, lebo sme museli ist domov. Ale za ten cas jej to krasne vyhladili, ostali len blede flaky - davali na to hormonalne maste. Teraz sme na vraj pomerne slabej miesanej - Lassar, kupeme v hypermangane striedavo s Balneum, raz za cas. Ale zacina ju svrbiet hlavicka, to sa mi nepaci. Ideme na kontrolu o tyzden, dali sme si od teba poradit a ideme sa vypytat na alergologiu, aby sme urobili, co sa len da. Este k tej strave - ked sme sa o exeme dozvedeli, urobili sme vsetko mozne a zo stravy sme tiez vylucili vsetko mozne a skoncili sme skoro na surovej strave. Nezavidim ludom, ktori musia dodrziavat nejaky typ prisnej diety. Ja osobne sa uz tesim na to, ked si dam nieco zo "zakazanych" jedal. Zatial ale riskovat nebudeme, lebo hoci sa snazime, este sme nevypatrali, co by to mohlo zhorsovat. A tak piseme a odstranujeme cervene flaky. A zvlastne je, ze kym sa jej neobjavil exem, jedla som skoro vsetko okrem tych naj jedal - naduvanie, citrusove plody a pre istotu rajciny... A teraz nejem skoro nic, a exem ma. Ani ona este skoro nic neje, zatial je to take MM dieta, takze sa to da krasne ustrazit. Knihy sme este nehladali, ale ak sa podari, napisem.
Este mozno jedna otazka - vy ste mali tie ockovania poriadne poposuvane - bolo to kvoli tomu, ze to bolo v zlom stadiu alebo si sa bala, ze nieco? V niektorom prispevku som citala, ze jednemu dietatu sa exem po ockovani zhorsil, nevies nahodou, ci je to docasne alebo sa to tym posunie dalej? Caka nas totiz o tyzden ockovanie do noziciek, co - to neviem, az doma som si vsimla, ze bude ockovanie.
Este raz diky,
Jana
Odpovědět