Re: Epidurální analgezie
Pane doktrore Koucký,
to jste mi řekl skutečnou novinu, že se již epidurální analgezie nepovažuje za medikalizovaný porod. A za co se nyní považuje?
Takže z toho plyne, že v případě kdy si maminka, bude přát přirozený porod bez medikací, musí do porodního plánu zapsat zvlášt, že si rovněž nepřeje, aby ji u fyziologického porodu byla nabízena epidurální analgezie.
Je hezké, že epidurální analgezii nevnucujete, ale myslíte si, že když jí nabídnete při rozběhnutém porodu, že budete mít prostor na poskytnutí dokonalého poučení? A další dotaz je vůbec maminka schopná to pochopit a s čistou hlavou se rozhodnout zda analgezii chce či nikoliv? Né jedna mamina, kdy jí začne porod pohlcovat volá po císařském řezu a taky jí ho přece na počkání neuděláte.
Já nepatřím mezi zdravotníky coby šířili fámy, spíš nabádám maminky v předporodní přípravě ať vždy dobře zváží vše pro a proti a ať se na základě dostupných informací svobodně rozhodnou. Píšete že si žádná maminka zatím nestěžovala, já jsem shodou okolností četla na Rodině dnes jeden zoufalý příspěvek jedné maminy co rodila v epidurální analgezii, najdete ho
zde Zřejmě jde o jiné pracoviště, ale i takové věci se stávají. Zdraví Vás Jana
Odpovědět