4.4.2003 16:21:07 honey
Re: Příspěvek na antikoncepci
Tak jsem si to přečetla, a tady případným zájemkyním kopíruju, co potřebují k žádosti o příspěvek.
Finanční příspěvek může být vyplacen, pokud žadatelka:
- bude ke dni požádání o finanční příspěvek zdravotně pojištěna u VZP ČR a nebude jí méně než 15 let a více než 34 let (včetně)
- o vyplacení finančního příspěvku osobně požádá během kalendářního roku na některém pracovišti okresní pojišťovny VZP ČR
- roční finanční příspěvek (celý nebo jeho zůstatek z limitu 500 Kč) ještě nevyčerpala
- předloží při osobním jednání na pracovišti okresní pojišťovny VZP ČR výše uvedené čestné prohlášení a dále originál účetního dokladu vystaveného lékárnou, u které předepsaný hormonální antikoncepční přípravek vyzvedla a zaplatila.
Teda nic proti tomu, že už se tímto směrem rozhýbala i VZP, ale když to porovnám s OZP, u které jsem pojištěná od r. 1995, tak mi to připadá stejně jako buzerace. Posuďte samy:
O Z P:
- o vyplacení finančního příspěvku nemusíte žádat osobně, stačí zaslat žádost spolu s účetním dokladem;
- není nutné žádné čestné prohlášení, protože jak jistě víte, antikoncepce je na předpis, tudíž toho svého gynekologa/gynekoložku navštěvovat musíte;
- a teď pouze můj osobní názor - omezovat úhradu antikoncepce věkem 34 let mi připadá dost zvláštní - jistě jste uhodly, že mi je 34 :o)))
Odpovědět