| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Psychomotorický vývoj

4.4.2003 11:25:22 ~•~Missy~•~

Spaní na bříšku

Smážo, Linda spí na bříšku od cca 14 dnů po narození, úplně na začátku spala na boku. Taky mi všude říkali, že na bříško ne, že to je nebezpečný kvůli syndromu náhlého úmrtí. Linda měla hrozný prdíky, tak mi mamka poradila nechat ji spát na bříšku a skutečně se to částečně zlepšilo. Linda byla jako malinká hodně silná, takže si dokázala už v těch 14 dnech otočit hlavičku na bříšku z jedné strany na druhou tudíž nehrozilo, že by si ji zabořila a mohla se tak udusit. Spí na rovné matraci. Zezačátku jsem se taky dost bála ji takhle nechat spát, ale nakonec jsem si zvykla. Myslím si, že každá doba má něco, když měla šéfová malýho syna, tak to bylo zrovna v době, kdy se nesmělo dávat dítě spát na záda a její chlapeček jinak než na zádech prostě nespal. Tak ho tak nechala. Když měla holčičku, tak to bylo už v době, kdy se pro změnu nesměly děti dávat spát na bříško a její holčička samozřejmě neusnula jinak než na bříšku. Taky ji tak nechala:)

Gratuluju k jadýrkům, my jsme byli propuštěni před 3 týdny a taky jsem si oddechla.

Jinak Linda si dala palec u nohy do pusy asi před 14 dny. První ochutnání nic moc, protože měla nožičky předtím v botičkách a tudíž trochu smrduté:) Nicmémě od té doby si rve palec do pusy pokaždé, kdy ji přebaluju, takže je pak docela švanda nacpat „kolíbku“ do plínky.

No to je přesný s tím trikem na zvedání hlavičky! Když si Linda dostatečně vytočí hlavičku vleže na zádech, tak vidí, co potřebuje, takže proč by se namáhala s nějakým obracením na bříško že:) Tuhle jsem zkoušela na ni jukat skrz zábradlí, ležela na zádech a byla vykroucená, že kdyby hodila nožičkou nahoru, tak je na bříšku. Jo, houbec, když zjistila, že dál už hlavu prostě neotočí, tak se na mě usmála, otočila hlavu zpátky a začala si hrát s botičkama:)
Odpovědět
Průběh diskuze (1 názorů)
Spaní na bříšku ~•~Missy~•~ 4.4.2003 11:25

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.