| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Psychomotorický vývoj

3.4.2003 20:15:20 ~•~Missy~•~

Rehabilitace

Ahoj Markéto,
já jsem úplně zezačátku byla kvůli rehabce strašně naštvaná. Měla jsem za to, že Lindě bych měla nechat její čas, aby se postupně všechno naučila. Pediatr byl jiného názoru, tak nás poslal na RHB, protože se Linda v 6 měsících neotáčela. Myslím si, že RHB rozhodně nic nezkazíš, ale zároveň si myslím, že když máš línější dítko, který začně určité věci dělat později, tak se taky houby děje. Zrovna dneska tu byla kamarádka, co má 4letou holčičku a žije ve Francii. Řekla mi, že její Anička nechodila do 17 měsíců! Kdyby žila tady, tak už by doktoři z Andulky udělali mentála, ve Francii to nechali být a Andulka je normální, zdravá, iteligentní holčička. Hlavně se vyvaruj srovnávání, každý dítě je jiný! Naše Linda je už dva měsíce schopná vzít určité předměty dvěma prsty (palec + ukazováček) a někde jsem četla, že tohle dělají až trochu starší děti, ale doktory zajímá, proč se neotáčí ze zad na bříško.

Pokud chceš mít klid v duši, tak se klidně na RHB objednej, za to nic nedáš, poraděj ti cviky a chlapeček se ti po nich určitě rozhýbe. Pravda ale je, že zezačátku je cvičení boj, omezuješ dítě v jeho pohybu, což se mu nelíbí a brečí. Já jsem to na začátku s Lindou taky obrečela, ale pak jsme si obě zvykly.

Hlavně buď v pohodě, nekoukej jiným maminkám na dětičky, co už umějí, pravidlem totiž bývá, že chceme, aby naše dítě dělalo hlavně to, co dělaj jiné děti, ale ostatní maminky to vidí stejně a třeba si řeknou, jaký to je prima, že tvůj chlapeček je takovej pohodář, kdežto ten jejich celej den leze po bytě a oni nic nestíhaj:)

Měj se prima a dej vědět, jak (ne)cvičíte:)

Odpovědět
Průběh diskuze (12 názorů)
Různé ~•~Missy~•~ 1.4.2003 16:54
*Re: Různé Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 2.4.2003 21:32
**Re: Různé Markéta, Tomáš 26.7.2002 3.4.2003 19:55
***Rehabilitace ~•~Missy~•~ 3.4.2003 20:15
****Ne a ne se otocit Katka, Nikolka (zari 2002) 14.4.2003 9:36
*****Re: Ne a ne se otocit ~•~Missy~•~ 14.4.2003 10:46
******Re: Ne a ne se otocit Katka, Nikolka (zari 2002) 16.4.2003 21:54
*******Re: Ne a ne se otocit ~•~Missy~•~ 16.4.2003 22:39
********Cviceni otocek Katka, Nikolka (zari 2002) 17.4.2003 20:10
*********Re: Cviceni otocek ~•~Missy~•~ 17.4.2003 20:46
*******Re: Ne a ne se otocit Smáža - J + D 16.4.2003 23:19
**Fotky ~•~Missy~•~ 3.4.2003 20:18

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.