| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

3.4.2003 13:20:43 alka, 3 děti

papá

Ahoj maminky,
mám dcerku, bude jí brzy 7 měsíců, je stále ještě kojená, ale hned po skončení šestého měsíce jsem začala s příkrmem. Nejprve jsem začala dávat večer rýžovou kaši (doporučená od 4. měsíce - banánovou). Po několika marných pokusech se lžičkou jsem zvolila láhev, řidší kaši a dudlík s velkou dírkou. Nejprve vypila tak necelých 50ml, ale postupně jsme se dostaly až na současných 200ml. Stejně jsem postupovala i s poledním zeleninovým příkrmem, hodně řídký, lehce přisladit glukopurem (na 12 porcí po 150ml 2 kávové lžičky) a taky jí to trvalo cca 14 dnů, než vypije těch 150ml. Kupované polívčičky nepapá, dokonce i ty od 4. měs. obsahují malé kousíčky např. rýže a to jí dráždí na zvracení.
Kaši vždy ještě zapije ode mne z prsu, polední polévku někdy trochou čaje, někdy ničím. Svůj postup nikomu nenutím, jen nabízím své zkušenosti. Po půl roce už totiž při pití z láhve (zvlášť, když z ní nedostává mléko) nehrozí, že by si dítě od prsu odvyklo. Právě kolem půl roku se závislost na mámině prsu dostává víc do psychologické roviny. Nakonec si to samy vyzkoušíme, až budeme chtít děťátko odstavit (já to plánuji ve dvou letech, cca).
Zkuste to, třeba to někomu pomůže. Zdraví Alka
Odpovědět
Průběh diskuze (4 názorů)
papá alka, 3 děti 3.4.2003 13:20
*Re: papá ZuzkaS 3.4.2003 16:0
**Re: papá Lenka (2 děti) 3.4.2003 16:5
***Re: papá ZuzkaS 9.4.2003 12:8

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.