1.4.2003 9:34:47 Jana
Re: muj problem
Ahoj mimi,
už jsme o tvém (stejný jako můj) problému tady diskutovali. U mě to bylo stejné, taky hormony v normě, ale zvýšené anti-TPO a anti-TG a tehdy mě neléčili. Můj nový doktor mi řekl, že to byla chyba a nasadil mi letrox, který se dává při snížené funkci a nahrazuje tvůj tyroxin. To by mělo ovlivnit imunologické parametry - sníží se protilátky a tvoje tělo přestane útočit na štítnou žlázu.
Jinak bohužel, tohle se samo nevyléčí, jde o poruchu imunity a tvoje tělo ničí tkáň štítné žlázy - je to vidět na sonografu. Jde jen o to, kdy se to zhorší. Já byla s hormony v normě přes šest let a nic se nedělo, jen jsem byla pořád nevysvětlitelně unavená ... Někteří endokrinologové začnou léčit až když jsou zvýšené laboratorní hodnoty (TSH, fT3 atd.), což asi má důvod v tom, že i když by ti dali letrox teď, tak ti to moc nepomůže v tvých problémech (suchá kůže, únava atd.), jen to časem (rok a více) utlumí autoimunitní reakci tvého těla.
Kdo chce vědět víc a čte anglicky, zadejte do vyhledávače heslo "Hashimoto"s disease" , ve světě je spousta informací.
Snad to pomůže.
Jana
Odpovědět