| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Úzkosti a strachy

28.3.2003 18:31:02 Bajka + 2 brouci

A dalších pár slov z Liberce! :-)

Nechci se vymlouvat na nečas (=pracovní vytížení v práci na úkor brouzdání po netu), tak teď, když mám půl hódi po oficiálním padla, těším se na uvolnění tady na Rodince a honem honem... napsat pár řádků!

Ano ano, minulý týden (už je to týden??) byl fajn, jen Kačenka bude muset příště vybrat nějaký lepší podnik, kde nás nenechají stepovat po zavíračce hodinu za zavřenými dveřmi, ani bych nevěřila, že jsme to při těch mínus sedmi tak dlouho vydržely! :-) Zuzčin hrníček se mi tetelí na okenním parapetu, pít z něho nebudu, neb - Zuzka promine :-) - abych se napojila, musela bych tuhle míru do sebe zvrátit tak pětkrát za sebou. Tudíž jsem vymyslela, že lepší využití bude, když ho posadím na okno a jupnu do něho nějakou pěknou kvítěnu, která si tam bude při mé péči jistě dlouhodobě vegetiti.

Ke kilům mám následující nejnovější poznatky: Dneska ráno jsem se vyfuněla k obvodní dr.ce pro razidlo do průkazky, abych unikla spílání sestry od holčičandy, k níž jdu v pondělí do poradny. Už minule jsem dostala vyčiněno, že jsem si neoblítla základní vyšetření - zubaře a obvoďačku. Zubní bylo úspěšně a bez zásahu absolvováno ve středu a dnes ráno ta obvodní lékařka. Nejdřív jsem myslela, že bude čekárna plná chřipkonosičů, ale mile mě překvapila moje mýlka, když jsem po rozražení dveří spatřila smršť důchodců, kteří návštěvami lékaře patrně plní svoje volná dopoledne. Po probojování k doktorce mi byl změřen tlak - rodinné dispozice k vyššímu tlaku mi byla lékařkou dopodrobna předestřena - taťka má dobrých 130 kil, mamka přes metrák a bere prášky na tlak, babička to samý, strejda jakbysmet, prostě jsem byla předškatulkována do stejnýho chlívečku. Pravda je, že po přelétnutí konstituce nejbližších rodinných příslušníků má dr.ka do budoucna se svou předpovědí nejspíš pravdu, já jsem totiž měkoň, abych se sebou něco spešl dělala :-( Tlak byl ale gut - 115/75, nicméně mi byla doporučena těhotenská dieta - prý NESMÍM přibrat víc, jak 10 kg - hahaha, už teď mám dobrých 4-5 kil navrch. Takže striktně žádný sladký, zmrzlinku, buchtičky, dortíky (stejně mě teď moc nelákají, ale návaly žranic začínají klepat na dveře :-), ale papkat zeleninu, ovoce, víc se hýbat... Ach jo, začínám z toho mít depkajznu :-) Vyprovokována doktorčinými slovy jsem okamžitě po opuštění ordinace zavolala porodní asistentce, která vede cvika pro těhule a zjistila co a jak. Hodina stojí 30 Kč, já jakožto pojištěnec VZP mám 10 hodin zadáčo a cvičí se 2x týdně hodinu pod vedením zkušeného týmu přímo v porodnici. Tož tak, jsem si u vás ulevila :-)

Zuzi, co Ty a Tvoje redukce? Ještě v tom jedeš dál, nebo už jsi najela na udržovací režím? Kačenko a Ty? Tvůj styl je čupr, nepřehánět to, nevážit se a mít ze sebe dobrý pocit :-) Já se teda taky teď nevážím, neb nám vypověděla službu baterka v digiváze (asi ji strhl můj choť :-) Ivulindo Ty to moc nepřeháněj, vždyť jsi vyžle jedno vyžlatý, holka jako lusk, aby ses nám neztratila!!

Kačenko - taky jsme se nedostaly k Tvému malířskému koni, moje zvědavost stále platí!!

Sally - líčení zážitků ze života zaměstnance Tvého (bývalého?) chlebodárce mě solidně pobavilo. Vždycky jsem si myslela, že Amíci ve svých akčních komediích přehrávaj, a ono koukám, že se to děje i ve skutečnosti :-)) Hele, čím byla vaše firmucha živa? :-) A jaké jsou nejnovější zprávy? Už je vymalováno, máš novou práci, nebo si užíváš života ženy v domácnosti? Piš piš, ať víme, jak to v Americe chodí!! :-) Jinak odkaz na "poušť" ve mně zhasil všechny představy o šepotajícím písku, vejbloudech a fata morgánách - šmarja, vždyť takhle to vypadá na hrbolcích Krkonoš! (v létě teda :-)

Přistihla jsem se, že poslední dobou pořád čtu. Dřív teda taky, ale to jsem svoji zálibu věnovala jen časákům - jak těm ženskejm, tak jsem se naučila kupovat si Bydlení (Kačenko opravdu je tam fajn a hlavně vyrovnaný čtení i pro běžný smrtelníky), louskám Mladou Frontu a tak. Ačkoliv... teď jak řádí Bušák&Blér a jejich mordparta v Iráku, přestala jsem mít chuť koukat i na zprávy :-( Schroustala jsem všechny knížky od Jamese Herriota - příběhy ze života veterináře (úúúžasně relaxační čtení i díky supráckýmu překladu do češtiny!) a teď jsem se vrátila k Ludmile Vaňkový a jejím historickým románům z období posledních Přemyslovců až po Lucemburky na českým trůně. Každý večer ulehávám do postele a řvu jako bejk, ta potvora umí psát tak, že to ve mně vylomcá všechny smysly a já pak ve snu válčím s Přemyslem Otakarem na Moravským poli :-)) Nejhorší je, že se od těch knížek nemůžu odtrhnout :-( a tak se válím na gauči místo toho, abych dělala něco prospěšnýho pro svůj hejbací aparát - což se mi stejně nechce, protože únava o sobě pořád dává vědět.

Tenhle týden jsem oficiálně začla nosit lacláče, co mi choť pořídil, jsou moc hezký. Chtěla jsem se nechat blejsknout a přidat pár fotek do fotoalba, ale nějak nemůžu domlátit baterky do foťáku - ačkoliv nabíječka hlásí "úkol splněn", po zasunutí do aparátu si onen sotva upípne a zdechne. Budu muset zajít za někým odborně zdatným, takže odkládám i blejskanici našeho bydýlka - jakmile ale něco bude, dám hned avízo :-) Zuzko - fotky v Tvém albíku mám zmerklý, těším se na přírůstky!!

Co u vás nového?? Šup šup, ať tu není smutno!

Mějte se hezky, já se jdu psychicky připravit na víkendovou trapnou změnu zimního v letní čas :-)

Teplu zdar,

Peťula
Odpovědět
Průběh diskuze (2 názorů)
A dalších pár slov z Liberce! :-) Bajka + 2 brouci 28.3.2003 18:31
*Re: A dalších pár slov z Liberce! :-) sally 29.3.2003 16:19

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.