Re: Problém v komunikaci
Ahoj Lionko,
komunikace je nutná a je potřeba neustále o problémech okolo náhradní rodinné péče diskutovat. Ale domnívám se, že agresivním chováním ať ze strany jednotlivců, či ze strany institucí se mnoho nevyřeší, ba právě naopak.
Domnívám se, že existuje spousta cest, jak pomoci.
Když odbočím k postiženým dětem-Národní rada zdrav.post. a různé rodičovské základny pomalu 10 let usilují o vznik "rané péče". Pokud se Vám narodí postižené dítě v současné době neexistuje komplexní péče ustanovená z odborníků, kteří by individuálně připravily "program". který by měl co nejvíce pomoci a zamezit zhoršení zdrav.stavu. Někteří z nás mají to štěstí, dá-li se to tak nazvat, že k nim dochází specializovaní pracovníci, kteří nám radí ve výběru rehabilitace, hraček, dělají odborné přednášky.... U mě je to Společnost pro ranou péči. Ta má cca 300 klientů po celé ČR. Podmínkou pro přijetí je zrakové postižení.
Asi Vás to překvapí, ale postižených dětí je u nás cca 20-30.000tisíc.
Máma, která bydlí v zapadlé vesničce na Śumavě, pokud není aktivnější, nebo nemá štěstí na soc. odbor,lékaře, kde jí podají informace, které by jí pomohli a usnadnili život, má smůlu...
Ale nemusím chodit tak daleko, i v Praze se setkám s maminkou, která netuší, co vše by mohla získat. Proto pracuji na klubu pro rodiče post.dětí.
Ale to jsem odbočila.
CHtěla jsem tím říct, že i když to jde pomalu, jde to, jsou za tím lidé, kterým jde o dobrou věc.
Myslím si, že děti z jakkékoliv ohrožené skupiny si zaslouží náši energii, která by měla vynaložit k tomu, aby jim bylo pomoženo, a ne ,aby se už tak nelehká situace v naší zemi zhoršovala.
Ahoj Daniela
Odpovědět