27.3.2003 7:24:10 If & 3♥
Re: koza
Teda Lído, ty mi dáváš:o)))))))))))) Stále DOJÍCÍ krávy jsou stále RODÍCÍ krávy. Existují na to složité výpočty mezidobí a servis periody, indexů porodnosti..... V kostce jde o to, že kráva musí mít do roka jedno tele (jen připomínám, kráva je březí 9 měsíců a její březost se nápadně ve všech znacích podobá lidské:o)))))
Jo a s těma tvýma úvahama to mám podobný. Taky takhle uvažuju. Je pravda, že jsem byla vesnicí zasažená už jako malá (chalupa), ale stejně je to jiný. To s tou sousedkou co "jde kolem" je přesný. Taky by mě trefilo a vím o čem mluvím. U Honzy na vesnici to tak funguje a takovou sousedku máme. Je to šílený. Výrok "zase načuhuje divizna jedna" je nejvýstižněší. A navíc jak už jsem napsala "u nás na vesnici" nejsou vrstevníci....
O bezpečnosti vlastního dvora nepochybuju. Děti a zvířata se snadno sžívají a tudíž si neubližují a to, že si rozbijou koleno, nebo se praští do hlavy o uprostřed dvora stojící valník? S tím se hold počítá.
A závěr? Co mě žene na vesnici? Absolutně nic:o) Jen to, že vím, že Honzu by město zahubilo a to doslova (unudil by se k smrti!) a já doufám, že si zvyknu a neunudím se já (kavárny, kino, divadlo, hospůdky a pizzerie si můžu nechat jen zdát). Rýpání v zemi nemám ráda (abych to specifikovala, nesnáším hlínu za nehtama, to tam radší mám hnůj:o)))) a v podstatě nemám žádné "vesnické hobby". Tak jsem si ho vytvořila. Letos začnu pěstovat bylinky, čerstvé, krásné, voňavé, zelené.... No prostě ráda vařím, tak si vypěstuju bylinky a budu chovat ovečky protože jsem se do nich zamilovala:o)
Odpovědět