27.3.2003 5:52:22 Helena, dvojčata
Re: : Re: nástup po MD do práce
Milá Báro,
myslela jsem si, že dnešní maminky jsou více tolerantní, ale koukám asi ne.Tedy ne všechny.Máme dnes již sedmiměsíční dvojčátka.V září jdou do jeslí a bude jim rok.Nemyslím si, že jsem špatná máma, prostě nám nateřská nestačí, na sociální ani jiné příplatky nárok nemáme, na sociálce mi spočítali výplatu dva roky zpětně a máme smůlu.Splácíme dvě půjčky a manžel má syna z prvního manželství, takže platíme i alimenty, které mu na tu dobu, kdy budu na mateřské nesnížili. A nechápu, proč bych měla šetřit peníze, na dobu, kdy jsem na mateřské.Každá maminka je jiná, některé vyhovuje být doma a některé, mezi ty se počítám i já, jsou prostě šťastné, když jdou do práce. Obdivuji ty maminky co vydrží doma třeba osm let.Upřímě řečeno, jsem doma osm měsíců a pomalu začínám být nervní, procházky po sídlišti mě nebaví a každý den jezdit s dětmi na výlety je sice pěkná věc a snažím se, ale stejně to není ono. Takže jsme se po dohodě s manželem dohodli, takhle.Nemyslíš, že to, že je dítě s mámou 24 hodin denně, ještě neznamená, že ta máma je super máma?Že skvělá máma může být i ta, která jde do práce, ale dítěti se věnuje s větší intenzitou odpoledne a večer a také nemusí přemýšlet jestli má dítěti koupit takový jogurt, který mu sice nechutná, ale je levný, nebo takový, který mu chutná, ale stojí víc?(To byl jen příklad) Já tedy nevím, ale náš problém jsou v současné době třeba boty, děti začínají chodit, a jedny obyčejné capáčky pomalu pod 350,- Kč nejdou.A co bude v na podzim, kdy už budou boty potřebovat minimálně dvoje.A nemusím ti říkat co stojí.Věci v bazaru nakupuji taky,ale boty?Není to jen o penězích, třeba pro mě to byla, taková obhajoba, proč jít do práce.Na rovinu, doma mě to prostě dvakrát nebaví.A koukám, že jsem se pěkně rozepsala. Tak Báro, zkus být trochu tolerantnější k maminkám, které mají trochu jiný životní styl, věř mi, že svoje děti nemilují o nic méně, než ty, nebo jiné maminky, které se rozhodly jinak. Ahoj Helena.
Odpovědět