| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vztekání a vzdor

25.3.2003 19:58:39 Renata, syn Tomík, 2,5 roku

Poslušnost??

Děkuji všem, kteří reagovali na můj příspěvek " Jak mám přimět syna, aby poslouchal". Některé rady jsem si vzala k srdci, především názory Šárky mi jsou blízké a potěšilo mě, že i pokud nebudu příliš tlačit na pilu, mám šanci vychovat slušného a spokojeného člověka a o to mi především jde. Taky se mi moc ulevilo, když jsem zjistila, že v tom nejsem sama a že i jinde mají tvrdohlavé čertíky. Ráda bych reagovala na dva pozdější příspěvky. Především ohledně sprchování vztekajících se dětí: zkusila jsem s Tomíkem cosi na způsob osprchování, oplácala jsem mu obličej žínkou namočenou ve studené vodě a nepřejte si vidět, co se dělo. Měla jsem pocit, že zešílí. Proto si ani nedovedu představit, že bych ho osprchovala celého. Je možné, že u některých dětí tato metoda zabírá, ale z vlastní zkušenosti vím, že není zdaleka universální. A dál bych se chtěla vyjádřit k názoru Michala. Já sama jsem byla vychovávána podobným stylem, jaký popisuje. A dodnes nejsem schopna prosadit svůj názor. Užírám se, cítím křivdu, ale nejsem schopna jít do konfrontace. Mám pocit, že už se nezměním a moc mě to štve. To byl jeden z důvodů, proč jsem prosila ve svém prvním příspěvku o radu jiné maminky. Aby můj syn ve snaze vychovat ho co nejlépe, nedopadl jako já.
Ne že by se něco výrazně zlepšilo v jeho chování, od doby, co jsem prvně psala, ale přinejmenším já mám lepší pocit. Už se nebojím, že něco ve výchově prošvihnu.
Odpovědět
Průběh diskuze (1 názorů)
Poslušnost?? Renata, syn Tomík, 2,5 roku 25.3.2003 19:58

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.