17.3.2003 12:49:30 Lukášek Daniela
Dobrá nálada
Děkuji všem, kdo pochopili co udělat, aby se se mnou dalo komunikovat. Byli jsme na sociálce, tak jsem si pokecala, prošla na čerstvím vzduchu. Pan Dolejš se prohajal a je nám dobře.
Holky, když jsme byli naposled v nemocnici na Kladně, tak za těch 30 dnů jsem zažila 6 odložených dětí. Všechny romský, zdraví, krásný, bylo mi hrozně-já, která jsem šťastná za to když Luky občas vyloudí něco ,co se vzdáleně podobá úsměvu a tady zdravé děti, o které rodiče nejeví zájem. Do jedné holčičky jsem se zamilovala-bylo jí 5let/bylo tam 5 sourozenců/.Přivezli je z nějaké osady, byla bosá, zavšivená/prosinec/, dvouleté dítě umí víc mluvit a poznat. Když jsem jí dala banán, začala ho jíst ze slupkou-nikdy předtím ho neviděla!
Na oddělení mi říkali sestry, že mají zákaz říkat romským rodičům, kdy si mají pro ně přijít -dopředu-protože pak nepřijdou a když jim to dají vědět v ten den,tak je zázrak, pokud přijdou do 2-3 dnů.
Na silvestra a vánoce je tam narváno.
Celkem mě to tenkrát rozhodilo.
Taky pilně vyplňuji žádost,zítra jdu k doktorovi a pak to podám .
Na dítě další inforace o něm-ptají se ještě i mimo dotazník?
Můžu se zeptat na rovinu-stalo se někomu, že dítě odmítl?
A jak se to vůbec řeší? Neprve Vám o něm vypráví a nebo Vám ho rovnou ukážou? Snad mé dotazy nejsou nevhodné, nemyslím to zle ,jen se ptám se na rovinu.
Ahoj kočíny Daniela
Odpovědět