27.1.2025 11:12:57 Koníček mořský
Re: Co děláte o víkendu?
O víkendu jsem myslela na Rodinu. V pátek jsme dojídali mufloní na koř.zelenině s bramb noky a neumím si to představit bez půlsklenkyčerveného vína. V sobotu steak z vepř.krkovice, pečené brambory a kukuřice na másle plus půlsklenky červ.vína. K večeři studená domácí sekaná. V neděli zabijačkový guláš - t.j. vepř.plec, srdce,ledvinky, slezinka + housk.knedlík plus čtvrtsklenka červ.vína. V sobotu odpoledne po vydatné procházce hrnek svařáku místo kávy.
Takto my jíme a pijeme, ta jídla by klidně mohla mít francouzské, italské, anglické či jinak honosné názvy jako u Angreštů. A víno je navíc skvěle doplňuje. Myslím, že jíst pestře z místních surovin a k tomu lehounce popíjet po sklenkách vína či piva je nejzdravější co může být. O víkendech i ve všední dny.
Odpovědět