26.1.2025 12:09:58 Vítr z hor
Re: Co děláte o víkendu?
Babi, vítej zpět. Neboj, třeba já asi zase pít začnu, teď spíš jen testuju, jestli je nepití k něčemu dobré. Zatím jsem teda po 2 měsících nezaznamenala žádné pozitivní ani negativní změny. Když ale pomyslím na červené víno, žaludek se zatváří, jako by chtěl říct, "Hele, já ti nějak nevím," - a jdu si najít nějaký čaj. Zatím mě teda víc těší uvařit si čaj do hezké konvičky a dát si ho do hezkého šálku, než si nechat nalít skleničku vína.
Dokonce ani naše návštěvy letos nějak neprahnou po alkoholu. Před podzimem jsem doplnila Sherry, přinesla ze sklepa Limoncello a nabízela příchozím, vlastně jako celá léta předtím. No a jedna návštěva si dala Limoncello, druhá Sherry - a všichni ostatní jen čaj, kávu, vodu, domácí ledový čaj (obvykle mišuňk s přídavkem různých doma vypěstovaných citrusů, tak to má trochu nestandardní chuť, podle toho, co zrovna dozrálo). Ani hořká pomerančová limonáda se letos moc neuplatňuje.
Dříve jsem si tak 1-2x za 1–2 týdny dala červené (v zimě) nebo aperol (v létě), na dovolené teda častěji (tam, kam jezdíme, patří víno k jídlu nebo koktejl k olivám a koukání na moře či na olivovníky).
Odpovědět