Re: Celozrnný chléb
Diskuse je pro každého a tak se neomlouvejte a klidně se zapojte. Chleba se dá dělat i bez kvasu. Trochu mu pomůže dodat chlebovou chuť (místo kvasu) to přidání octa. Já přidávám ocet i do toho kvasového. Je jasné, že s kvasem je prostě dobrý. Jinak ale je důležitá ta chlebová mouka. Už jsem někde psal, že právě v použití druhu mouky je vše zakopáno. Jaký myslíte, že je rozdíl v těstu na chleba a nebo na rohlíky? Je každému jasný rozdíl ve výsledku a toho nedosáhnete bez rozdílných surovin a hlavní je právě použitá mouka. Pokud použijete pšeničnou mouku, tak dostanete bílý chleba. Často se v diskusi objevoval názor (a bylo to předmětem velkých sporů), že se v domácí pekárně upeče všechno možné, ale ne dobrý chleba. Můj názor je, že to je právě v té mouce. Použijte chlebovou z Korunky a nebudete mít co řešit. Opět zdůrazňuji, že nejsem jejich agent, ale od doby, kdy jsem ji prvně použil nemám co řešit. Přitom dříve jsem měl podobné problémy, jako zde na diskusi často řešíte. Dnes mám chleba opravdu chlebový a je to prostě pochoutka.
Odpovědět