22.5.2022 10:44:35 holkamodroočka
Krupicová kaše jako ze školy
Budu hlídat děti, a přály by si krupicovou kaši jako z jídelny. Googlovala jsem, a zatím mám tyto poznatky:
- poměr 1 l mléka a 80g krupice hrubé (ne dehytratovaná dětská krupička) - chtějí řídkou krupici, ne kejdu
- špetka soli
- zalít mlékem a nechat přes noc nabobtnat
- pomalu provářet na slabém plameni
A teď dotazy:
-čím se to sypalo - směr cukru a kakaa (určitě to nebylo granko, to jsem si jistá)?Byl na to nějaký poměr?
- polévalo se to rozpuštěným máslem
- dalo by se to vařit v keramickém pomalém hrnci a nebo je to blbost?
- nebo je lepší pořídit mlékovat, aby se to nepřipalovalo? Krupici jíme čas od času i sami
- jak dlouho ji provářet - jako třeba jíšku, tzn. 20 min.? Nebo déle?
- sladit mléko už při vaření a nebo až na talíři?
Pokud máte ještě nějaké tipy, sem s nimi
Díky.
Odpovědět