Řízky z kapra
Změnila se nám rodinná konstelace a namísto společné štědrovečerní večeře s manželovými rodiči, kde se striktně dodržovaly jejich zvyky, bude večeře v naší režii.
Kluci chtějí řízky z kapra, které jsem ale nikdy nedělala. Mívali jsme smažené rybí filé. Dnes jsem v Lidlu koupila půlku kapra a z videí na internetu jsem pochopila, že se musí před obalením nakrojit kosti a že se kůže nestahuje.
Máte ještě nějaké další tipy? Máčíte kapra před smažením v mléce (na to jsem taky narazila)?
Když ho usmažím, jak ho udržím v teple s křupavou krustou? U téhle slavnostní večeře jsme zvyklí mít všechno na servírovacím stolku už na začátku večeře, protože od večeře se nevstává. Tenhle zvyk chceme zachovat.
Nejraději bych si udělala jednu porci na přírodno, nevyhledávám smažené. Máte nějaký blbovzdorný recept?
Odpovědět