17.1.2021 9:59:44 Černá kronika
Re: Placka ze strouhaných brambor
Placku dělám běžně. Nastrouhám najemno brambory a vymačkám vodu. Já to rovnou v kastrůlku osolím a přidávám si tam drcené feferonky a promíchám. Fígl je ten, aby tam bylo co nejméně té vody. Pak dám na teflonovou pánev s trochou oleje, vidličkou rozmačkám po pánvi, a vytvaruju tak, aby byla spíš vyšší a nebyly v placce díry. Vršek uhladím. Po upečení jedné strany většinou bez problému placku otočím a dosmažím po druhé straně. Mám takovou tu obracečku a někdy si pomůžu ještě přidržet vidličkou.
Já pizzu ještě nezkoušela, ale placku jím tak, že jí potom nakrájím na čtvrtiny a namáčím do kečupu nebo mám k tomu nějaký salát. Ještě dělám variantu, že do vymačkaných brambor přidám vymačkané kysané zelí a škvarky a to je taky boží. Žádná mouka, žádný vejce. Drží to pohromadě. Chce to dobře vymačkat všechnu vodu a mít nepřilnavou pánev.
Odpovědět