15.1.2021 8:57:47 Koníček mořský
Re: Forma na bábovku
"Bábovka se roztrhne jen tehdy, když je pro někoho, klasika, ta obyčejná jenom k snídani se vyklopí perfektně
"
Přesně to jsem chtěla napsat. To je základní zákon kuchyňové schválnosti. A nejen při bábovce.
Já dříve měla klasickou hliníkovou formu, ale z té moc vyklápět nešlo. Pak mám takovou nerez - na dort a na bábovku- ta je trochu nižší. Ale taky se ne vždy povede výklop. Na mé stesky ohledně vyklápění jsem dostala silikonovou, tak v ní peču i vyklápím, ale k srdci mi nepřirostla. Hlavně ten prapodivný zápach, když se peče bábovka. Vůně bábovky + smrad ze silikonu = odpudivá směsice.
Mě vlastně nepředvídatelné vyklápění bábovky docela baví. Je napínavé. A ta radost, když se vyloupne bábovka v celku...
Odpovědět