20.10.2020 21:20:26 Senedra
Re: Co dalšího uvařit?
Uff, taky bojuju...
Takže u nás nastalo období hutných polévek - čočková ( když už namočím čočku, tak uvařím celý sáček, půlku odeberu a zamrazím na další vaření), zelńačka, boršč, hrachová, bramboračka, frankfurtská, gulášová, děti milují vývary...
Pečené kuře - celé s nádivkou, kousky - stehýnka nebo křidélka s pečenými bramborami, smažák s hranolkami nebo br. kaší, kuřecí plátek s rýží. Tak jednou, dvakrát do roka koupím grilované kuře a dáme si s chlebem
, vepřové plátky, vepřové zapečené se sýrem ( budu dělat zítra), guláš - stylem - maso, co najdu a k tomu něco přihodím, moravský vrabec s br. knedlíkem a špenátem/zelím, bramborové placky s tvarohem a špenátem, případně s volským okem, škubánky, z nich případně placky, pečené brambory s tvarohvo-česnekovým dipem, maso s gyros kořením, zeleninou a tortilami nebo rozpečenými bagetami, pečený králík, králík na smetaně ) n časově náročné), karbanátky ( jednou s nějakou přílohou z brambor, podruhé s knedlíkem a rajskou omáčkou), lasaně, palačinky, lívance, bavorské vdolečky, manžel dělá špekáčky na pivě, uzené s křenovou omáčkou, zapečené brambory, zapečené těstoviny. Nezdravé - vinná klobása, ale tu miluju, ať už čerstvě osmaženou nebo studenou.
Odpovědět