Zelené natě - skladování
Letos mám hodně zelných natí ze zeleniny ze zahrádky a ráda bych je nějak uchovala na zimu. Nemůžou být sušené, to prostě mojí nemocnou maminku při jídle dráždí a v mražáku už nemám moc místa. Říkala jsem si, že by to šlo dát do soli. Loni jsem tak poprvé v životě nakládala směs zeleniny a vyhovuje mi to a příští rok to udělám zase.
Nemáte někdo zkušenost? Je možné teď třeba naložit pažitku, dokud je ještě hezká. A třeba za měsíc, až budu sklízet petržel a celer naložit zase ty natě a pak to všechno smíchat?
Děláte to někdo? Jaká bude směs třeba pažitky, libečku, listí celeru, petrželky a mrkve?
A používá se to třeba před dokončením polévky jednu polévkovou lžící, aby získala jen tu vůni a trochu chuti po natích?
Jinak do mražáku si dávám listy celeru s petrželkou a libečkem, když je nebo i s malými porky. Vezmu 2-3 listy celeru a k tomu trochu od těch ostatních nebo i jen samotné, když nic nemám a přehnu asi na 3x a ovážu nití a zamrazím. Používám do masových vývarů po celou zimu a mnoho let. Dělávala to tak mamka, protože všichni milujeme tu vůni a i chuť, co to vývaru dá.
Díky předem za rady
Odpovědět