Re: jak zpracovat rybíz?
kdysi jsem dělala děckám extrakyselé želatinové bonbony z rybízu. Nepamatuji si už přesně, jak jsem to dělala, ale byla to celkem rychlovka. Přepasítovaný rybíz s trochou cukru jsem odpařovala na pánvi, netrvalo to nijak zvlášť dlouho. jestli je to dost husté jsem zkoušela na vychlazeném talíři. Pak jsem to na té pánvi nechala ztuhnout a vykrájela jsem z toho kytičky a srdíčka. Uchovávala jsem to tak 2 měsíce v suché zavařovačce. Už si nepamatuji, jestli jsem to něčím posypala, aby se to nelepilo, ale rozhodně to vidět nebylo. Zdobila jsem tím děckám zmrzlinu nebo moučníky. A jedli jsme to jako bonbony.
Z černého miluji marmeládu za studena. Nebo jsem šťávu nalila do těch pytlíků na led a dávala děckám do jogurtu v zimě.
Odpovědět