Abych měla pečivo vláčné, tak ho peču vždy z máčené mouky. Takže buď chleba kvasový (tam se mouka promáčí tím dlouhým kynutím), nebo s prefermentem (tj. máčená mouka s malou špetičkou droždí, tím se navíc ušetří spousta droždí, stačí pak na dokynutí cca třetina oproti nepředfermentovanému), nebo jen mouku máčím bez droždí, i to stačí. Máčím 1 - 1,5 dne předem.
Tím, jak se mouka předem hydratuje, tak v ní stihne nabobtnat škrob a uvolnit se lepek a pojme potom mnohem víc tekutiny, aniž by těsto bylo moc řídké na zpracovávání, takže je výsledné pečivo mnohem vláčnější. A hlavně má velký díry a na pečivu jsou díry to nejlepší
Pak je potřeba nepodceňovat srážení těsta během kynutí a také dokynování po vytvarování pečiva. Jinak na tom asi vůbec nic není :)
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.