18.2.2020 11:53:30 libik
Re: Aby se domácí chleba nedrobil
Svynko, mně se "podařil" chleba z droždí a pšeničné chlebové mouky, hojně prosypaný semínky (dýně, len, chia, sezam), zadělala jsem ho podobně jako knedlík (já vím, že ty knedlík nechápeš
, takže zadělala jsem ho vzkypělými kvasnicemi a vodou, ochutila lžičkou soli (1/2 kg mouky), 2 lžičkami třtinového cukru, kmínem, a 2 lžícemi vinného octa). Kynul asi hodinu, pekl se v obyč archaické el. troubě ve formě asi 3/4 hodiny na 180, během pečení jsem ho potírala octovou vodou. Když jsem ho vyndala, přikryla jsem ho na chvíli utěrkou, aby se dala kůrka ukousnout.
Dělala jsme ho na rychlo, dítě mělo tvořivou náladu a bylo 9 večer
, je dobrý, ne, že ne, já bych vítala trochu vláčnější texturu, ale přilítla mi sms se 3 srdíčky, jak je úžo
Odpovědět