4.12.2019 11:50:48 Koníček mořský
Re: Nejluxusnější zimní polévky
Hrstková je, že jdeš do špajzu a do hrsti nabereš vše, co tam najdeš
A z toho pak uvaříš luxusní polévku. Na netu na ní najdeš recepty, ale myslím, že není třeba se jich striktně držet. Lze použít vlastní invenci a hlavně zásoby. Výsledek je vždy dobrý. Mně moc chutná a hlavně je pokaždé jiná. Vaří se z různých luštěnin, krup, může být i rýže apod. Dochutit, příp.zahustit a stojí lžíce.
Zelňačku dělám z kysaného, lehce vyždímaného, zelí. Na tuku cibulku, zelí, povařit, zahustit, dochutit /vývar,koření,kousek karamely z mrtvý krávy/ + zjemním smetanou, klobása ničemu nepřekáží. Zvlášť si uvařím brambory, smíchám s máslem a osmaženou cibulkou. Zelňačku do hlubokého talíře, brambory vedle na talířek pro každého. Jedlík si sám přidává brambory do zelňačky. Je to tuze dobré a hravé jídlo. Vařívala jsem na Štědrý den k obědu. Teď už vařím jindy, protože se mi na Štědrý den nechce.
Odpovědět