17.11.2019 21:00:24 PJana
Re: Beef jerky - osvědčený recept
Pokud si představuješ, že doma vyrobíš sušené maso s konzistencí jerky, tak to moc nejde. Jerky jsou balené v ochranné atmosféře, takže nemusí být úplně vysušené. To, co vyrobíš doma (usušené v sušičce nebo troubě) je sušené maso. Nemůže být vlhké, protože by mohlo začít plesnivět.
A co se týká receptu, fantazii se meze nekladou. Maso krájím na tenké proužky, dám do misky a přidám, co mi zrovna přijde pod ruku. Sůl, pepř, hořčice, sojovka, kořenicí směsi. Promíchám a dám na pár hodin do lednice. Potom naskládám do sušičky a suším 4 hodiny na maximální výkon, prohazuji mezi sebou patra. Další 4 hodiny suším na střední výkon.
Odpovědět