8.11.2019 8:04:37 Koníček mořský
Re: Topinka
Topinky mám nejraději opečené na sádle, pěkně zlatohnědé. S česnekem. Nebo s tatarákem, to je lahoda. Dělám je i k hrachové polévce na kostičky.
A za mlada jsme si s tátou občas udělali topinku, pokapali maggi, natřeli kečupem nebo hořčicí, na to volské oko. Trochu to kapalo a bylo to kulinářské zvěrstvo, ale jinak dobré. S bramborovým tatarákem jsem taky dělala, když jsem vařila vegetariánsky. Ve vajíčku taky někdy udělám. Ale topinku moc často nedělám, protože dělám plno jiných jídel, takže na obyčejnou topinku nezbývá čas.
V neděli jsme snídali opečené rohlíky na másle s pomerančovou zavařeninou a k tomu kakao z mléka přímo do kravek (nepasterizované). Taky to byla dobrá "topinka"
Odpovědět