18.10.2019 13:15:09 Tante Bante
Re: Dýňová polévka (vs. hrachová)
Hrachovou dělám z loupaného půleného hrachu z Lidlu, namočím to (ale není to nutné) v papiňáku (to se nemá), je to za chvíli. Dělám to staromódně na babiččin způsob, takže ochucené česnekem rozetřeným s majoránkou a solí, krutony, párek (snad jste neomdlely). Slabé stránky jsou výroba krutonů, patlání čeneku s majoránkou a čištění papiňáku. Takže když mám čas, vařím v obyč. hrnci.
Dýňovou dělám málokdy, protože ji mají rády jen dvě děti, já se bez ní obejdu snadno. Otrava je čištění a krájení dýně,než že by to slouho trvalo,ale nadělá to sajrajt v kuchyni.
Radši dělám dýňové moučníky, klasický pumpkin pie, což je u nás sváteční dezert a nebo litá těsta (a la Riddi a pod.), sezonní věc, rádo se to srazí, ale děti to rády.
Máme moc rádi špagetové dýně, bezpracná věc, pokud se nepočítá transport dýní domů.
Žaludová dýně pečená, lepší než kaštany.
Dýně v zeleninové polévce.
Pečené dýně jako příloha k masu, v jednom pekáči.
Dezert z dýně a la kompot podle Sandtnerové. Pracné, dobré. Je to takový trochu kompot a trochu chutney. Američani to milujou.
Odpovědět