Svačiny bych dávala hlavně podle toho, co dítě chce a sní (samozřejmě ne čokoládu na střídačku se sušenkama
), protože vymýšlet s nelepší vůlí bůhví jaké speciality, které pak dítě nesní, je šílená frustrace. Osobně dávám dceři většinou "kus pečiva" (sladké i slané) s nějakým ovocem nebo zeleninou. Podle mého to může klidně být každý den stejné (houska se šunkou a jablko), pokud to tak dítěti vyhovuje.
Teplé večeře se snažím vařit co nejvíc hlavně kvůli sobě, jediná nemám obvykle teplý oběd a mám potřebu jedno teplé jídlo denně mít. Musí to být obvykle nějaké rychlá jídla typu "těstoviny 100x jinak)", polévky, omelety, nějaké "minutkové" maso s různými přílohami, zapečené tousty, občas se vyhecuju na bramboráky, palačinky, bramborové placky (z prášku
), děti si občas vyžádají krupicovou kaši nebo šišky s mákem. Tak jednou za dva týdny pořídím nějakou rybu (dcera má místo ní "rybí prsty") Někdy si koupíme domů pizzu v krabici. Bohužel u nás nikdo moc nestojí o mleté maso, takže odpadají různé karbanátky apod. Čerstvou zeleninu přidávám ke všemu, co už ze zeleniny není uvařené, buď nakrájené kousky na talíř nebo salát ...
Obědy vařím obvykle jen o víkendu, přičemž v sobotu nejčastěji jíme v restauraci v rámci výletu (dnes tedy ne), v neděli se snažím vytvořit něco z toho, co ve všední dny moc nestíhám, různá pečená masa, guláš, řízky ... Nebo dělá manžel nějaké jeho "rychlojídlo", většinou typu "čína" (cokoliv v pánvi, s rýží
nebo těstoviny s mořskými plody, případně hovězí steak (já se svým nikdy nejsem spokojená) ...