| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

9.11.2018 9:23:07 angrešt

Re: Játra - solit?

slanina jim nic neudělá.

S tím tvrdnutím - játra mají velké buňky a při posolení syrových jater to z povrchové vrstvy buněk osmoticky trochu vodu vytáhne. Nedá se říct, že by ztvrdla (spíš jde, když už, jakoby o tenkou oschlou vrstvičku), ale o to, že kvůli tomu jim zvhlne povrch a když je pak chceš prudce restovat, tak se to místo opékání dusí.

Hlavní důvod, proč se játra solí až ke konci přípravy, je, že jsou velmi bohatá na umami chuť a lidé, kteří nemají umami receptor, vnímají umami pouze jako přesolenost, takže je snadné játra přesolit.
Odpovědět
Průběh diskuze (8 názorů)
Játra - solit? Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 9.11.2018 8:41
*Re: Játra - solit? Monika 9.11.2018 8:44
*Re: Játra - solit? neznámá 9.11.2018 9:7
*Re: Játra - solit? angrešt 9.11.2018 9:23
**Re: Játra - solit? Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 9.11.2018 9:30
**Re: Játra - solit? Konzerva 9.11.2018 15:38
***Re: Játra - solit? Koliha velká 9.11.2018 19:35
**Re: Játra - solit? Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 12.11.2018 15:59

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.