31.10.2018 12:28:31 Lída+2
Re: Tipy na zdravá jídla pro teenagery.
vaříš fazole? hrách a čočku?
super večeře....kluci milují po mexicku...., který už máme důkladně upravený:
Červené fazole namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě v tlakovém hrnci. Vaříme asi 30 minut. Pokud spěcháme, použijeme konzervu.
Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme mleté maso(někdy nedávám).
Přidáme fazole, ale ne všechnu vodu, ta se potom dá přidat. Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup či rajský protlak, řídíme se obsahem lednice....já dávám mrkev, petržel, porek.
Poté přidáme prolisovaný česnek a podle chuti chilli nebo pepř. Fazole dosolíme. Můžeme přidat i různé bylinky podle sezóny a chuti. Necháme chvíli povařit.
Když to nechám v hrnci s vysokým dnem.....tak se mi můžou courat na jídlo....a mám to teplé pořád dost 3-4h.
Já řeším opačný problém.....syn má 180cm a 52kg. Ale máme jídelníček na míru.
Odpovědět