12.5.2015 22:12:27 Delete
Re: Násobilka
Lído,
ale ono jde spíš o celkové nadání než o matematiku jako takovou...myslím u vás v rodině

. Podle toho, co píšeš, jste prostě vysoce inteligentní a dost všestranně nadaní lidé.
Moji sourozenci jsou ještě předmnožinová generace, ale zase oba prošli jiným experimentem....oba navíc výrazně nadaní na matematiku....no a moje množiny jim nic neříkaly...
Ono se nedá soudit jen ze svého úzkého okolí, byť jde o jednu třídu nebo i školu....U ségry takhle zkoušeli osmiletou základku, celou jejich nevýběrovou třídu (až na dvě kádrově nevyhovující děti) přesunuli na gympl a všichni gympl v pohodě dokončili. Myslíš, že se z toho dá vyvodit, že gympl je škola pro každého a zvládne ho každý osmák?
Možná u vás zafungovalo počáteční nadšení z novinky a třeba i ještě nesešněrovanost učitelů, kteří do těch množin dokázali dostat ještě dost toho, jak se učilo dřív...přijde mi to velmi pravděpodobné...
Já neměla špatné učitelky, naopak, jedna z nich učila právě i mého bráchu a byla mnou uchvácena podobně jako jím...jenže my jsme prostě byli v rámci svých tříd extra nadaní a nebyla s námi žádná práce...Ale u nás ve třídě se už v první a druhé třídě z matematiky propadalo a problém mělo dost dětí.
Předpokládám, že v horizontu těch cca 15 let nebo jak dlouho se množiny učily jako jediný způsob, se nějak projevilo, že pro většinu to opravdu není vhodný způsob, jak získat základy počtů.
Odpovědět