Doporučuju ti obrátit se na místně příslušnou hygienu a normálně se zeptat jich, jak by to mělo probíhat správně (podle nich). Teď nevím a nechce se mi to hledat, obecně je to tak složité, že prostě vždycky zavolám a zeptám se. Koneckonců každá konkrétní škola má "svého" hygienika, který ji kontroluje, a oni se, dámy a páni, neshodnou ani na tom, jak správně likvidovat vši, natož jak má vypadat školní jídelna.
Obecně se školní stravování, pokud si vzpomínám, řídí tímhle, tak můžeš hledat

:
vyhláška o školním stravování č. 107/2005
vyhláška č. 137/2004 o hygienických požadavcích na stravovací služby,
zákon č. 121/2004 o péči o zdraví lidu,
zákon 258/2000 o veřejném zdraví,
vyhláškou MZ ČR č. 195/2005
Další komplikací je, že některé podrobné přílohy z vyhlášek vypadly a řídí se jakýmisi dokumenty EU.
Ohledně doneseného jídla – ve školní jídelně jsou oddělené i jednotlivé procesy zpracování potravin, na syrové, vařené maso, zeleninu, vajíčka atd. potřebuješ různé stoly, prkýnka, nože, lednice... když si dá personál vlastní svačinu (byť třeba suchej rohlík) do ŠJ ledničky (těch ledniček je několik, stejně jako mrazáků – maso, vajíčka, ostatní), dostane škola pokutu. Personální lednička, k tomuto určená, nesmí být v prostoru školní jídelny, dokonce ani tam, kde se jen myje nádobí.