Re: Když učitelka dětem prozradí, že Ježíšek neexistuje
To bych dětem neřekla. Ale ani že ježíšek je.
Nedávno někdo z dětí při povídání na kroužku pokřikoval, že ježíšek není, tak jsem řekla, že někam chodí ježíšek (tam, kde na něj věří) a někde si radost dělají navzájem lidi mezi sebou. A že je na každý rodině, jak si to zařídila
Ovšem to, že neexistuje čert a Mikuláš bych dětem řekla - je totiž řada dětí, který se fakt bojí a když už by k nám nějakej čert dorazil (jakože k nám nechodí, neb o to nestojíme), tak bych neváhala děti, který se bojí, uklidnit.
Jinak osobně coby úča se těmhle věcem spíš vyhejbám. Připadá mi, že když děti píšou ježíškovi doma, ve škole, na kroužku a kdo ví, kde ještě, tak to ztrácí kouzlo. Zrovna tak, když někdo absolvuje 3 - 4 různý Mikulášský nadílky apod. Tohle je pro mě důvod, proč podobný věci do školy netahat. Když si o tom někdo z dětí chce povídat, tak ráda, ale tím končím. Plus teda před vánocema, protože končí účetní rok a kupuje se vždy pár pomůcek, rozbalíme společně pár nových pomůcek, které pak zůstávají ve třídě. Děti vědí, že to koupila škola a prostě jen poslední hodinu mají volnější - můžou si pracovat na čem chtějí (což v praxi znamená, že třeba tentokrát dva prvňáky, druhačku a třeťačku zaujala pomůcka na dělení, tak se naučili, jak vypočítat 4627:8 - taková vánoční zábavička )
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.